FilmRecensies.TV: THRILLER-SFX Jupiter Ascending ‘Kolder in de Kosmos’ + HD trailer: 3,0

Jupiter Ascending moet door gaan voor een blockbuster SFX film. Een spektakel dat enkele maanden is opgeschoven gezien de concurrentie in de bios. De flinke trailer moet bezoekers naar de bios lokken. En dat lijkt deels te lukken. Helaas wel een trailer waar alle hoogtepunten – en een kort verhaaltje – goed aan elkaar zijn geplakt. In de bios.. blijkt de werkelijkheid anders te zijn. Dit ondanks de talentvolle regisseurs Andy Wachowski (ook schrijver van het verhaal) en Lana Wachowski die wij kennen van The Matrix en V for Vendetta. Niets van deze vindingrijke filmspektakels vinden wij terug in Jupiter Ascending. De Amerikaanse ... Lees deze filmrecensie verder..

FilmRecensies.TV: THRILLER-DRAMA American Sniper ‘Bloederige moraal schiet raak!’ + HD trailer: 7,0

Het verhaal van American Sniper is bekend. Het is immers gebaseerd op het leven van scherpschutter en navy SEAL Chris Kyle (overleden februari 2013). Het is wennen aan Bradley Cooper die de rol van Kyle vertolkt. Cooper kennen wij toch vooral van romantische of komische films De baard maakt Cooper soms onherkenbaar net als de zware omstandigheden van zijn tour of duties.   Rauw American Sniper is rauw. En – zoals bekend – loopt niet goed af. Hulde dat Hollywood deze film dan toch zo enorm waardeert. De beelden zijn hard, ruig en rauw. We kijken vooral mee door de telescoop van Kyle ... Lees deze filmrecensie verder..

FilmRecensies.TV: THRILLER-AKTIE Dracula Untold ‘Vampier van morele waarde’ + HD trailer: 6,5

Dracula Untold – van regisseur Gary Shore – is een frisse Dracula-film. Het is niet zozeer meer de man met zwarte cape en lange tanden en slapend in een kist, maar deze keer een held die zijn volk wil redden door een pact te sluiten.. met het kwaad. Het bloeddorstig kwaad dus. De regisseur Gary Shore kennen wij nauwelijks en lijkt alleen nog maar een korte film te hebben gerealiseerd. Voor een eerst lange film, zeker geen slecht debuut.  Hoofdrol Luke Evans – bekend van Furious 6 en de Hobbit – heeft geen Dracula-hoofd. Hij is de leider van een koninkrijk dat door de Turken wordt ... Lees deze filmrecensie verder..

FilmRecensies.TV: DRAMA-COMEDY Chef ‘Twitterbuzz en kookwoede’ + HD trailer: 7,5

De film Chef is slim gemaakt. Tevens slim is de hoofdacteur, tevens producent en regisseur Jon Favreau. De film Chef is vooral een feelgood-movie. Favreau speelt de bevlogen chefkok Carl Casper die na een conflict het restaurant moet verlaten. Het toeval wil dat zijn ex-vrouw – gespeeld door de mooie Sofia Vergare – Carl weer op het juiste pad brengt.  Fittie De gescheiden Casper geraakt niet zomaar in een conflict maar een echte twitter-fittie en online oorlog met een journalist die zijn eten keihard afbrandt. Een verkeerd verstuurde tweet (een DM werd als tweet verstuurd) zorgt voor een internetoorloog. Wat Chef subtiel doet is ... Lees deze filmrecensie verder..

FilmRecensies.TV: SCI-FI-THRILLER Under the skin 2014 ‘Scarlett goes weird’ + HD trailer: 6,5

De film Under the Skin is een vreemde in zijn categorie. Het is een mix van drama, sci-fi, thriller maar ook kunstig gemaakt. Wellicht is Under the Skin – dat zich in de hooglanden van Schotland afspeelt – wel keiharde cult. Zonder ster-actrice Scarlett Johansson hadden wij waarschijnlijk maar met moeite van deze film gehoord. De relatief onbekende regisseur Jonathan Glazer heeft nog maar twee films achter de rug: Sexy Beast en Birth. Films met goede recensies maar ook een absurde stijl van genres. Ook maakte hij commercials en videoclips voor onder andere Radiohead. De opvallende muziek in de film komt van de Britse artiest Micachu.  Het verhaal Under the Skin ... Lees deze filmrecensie verder..

FilmRecensies.TV: ACTIE-THRILLER Robocop 2014 ‘Robotagent zorgt weer voor actie’ + HD trailer: 7,0

  Robocop kennen we van de hit uit de jaren 80 van onze Paul Verhoeven. Ook de Robocop 2014 vindt plaats in de verre toekomst, deze keer in 2028.  Deze Robocop – met in de hoofdrol de Zweedse Joel Kinnaman boeit maar is minder verrassend dan het origineel. De SFX zijn schitterend als we de overgebleven delen zien van agent Murphy aangevuld met de robotonderdelen. Gary Oldman is de dokter die de boel  bij elkaar houdt. Letterlijk. De regisseur is de relatief onbekende Braziliaan José Padilha. Bad cop Murpy slaat door. Er begint een steekspel van of het  accepteren wie hij is en zijn gezin nog kunnen ... Lees deze filmrecensie verder..

FilmRecensies.TV: AKTIE-THRILLER Elysium 2013 ‘De regisseur brengt hemel op aarde’ + HD trailer

Elysium is een sci-fi en harde aktiefilm dat zich afspeelt in de toekomst in 2154. Elysium is van de hand van Neil Blomkamp(1979) die wij kennen van de zeer sterke sci-fi en dito aktiefilm District 9. Ook nu zijn de sfx in orde en verrast Blomkamp wederom met een mix van aktie, sfx en acteerwerk.  In deze bloederige aktiefilm zien we een sterke Matt Damon die subtiel is gecast als ‘underdog’ aktieheld. Damon laat een jonge en 2.0-versie zien van Bruce Willis. Werelden  Blomkamp laat ons opnieuw nadenken over de toekomst. In zijn toekomst leven de hogere inkomens ergens op een kunstmatige planeet ... Lees deze filmrecensie verder..

FilmRecensies.TV: HORROR-THRILLER Evil Dead (3D) 2013 ‘Bloederig gek’ + trailer

De remake van Evil Dead 1981 kent an sich geen verrassing in het verhaal. Het gegeven: ‘Five friends travel to a cabin in the woods, where they unknowingly release flesh-possessing demons.’ staat nog steeds. Een bos. Een vakantie. Jongeren en een klein huisje met vervloeking. De regie is deze keer in handen van de onbekende Fede Alvarez uit Uruguay. Hij was ook verantwoordelijk voor het screenplay, wat niet helemaal een slimme zet is geweest.  In deze bloederige remake zien we Jane Levy die Mia speelt. Mia raakt in het bos op mysterieuze wijze behekst nadat het ‘evil book’ wordt voorgelezen.  David ... Lees deze filmrecensie verder..

FilmRecensies.TV: DRAMA-THRILLER Side Effects ‘Goed acteerwerk als side effect’ + trailer

Side Effects is een verrassend sterke thriller met in de hoofdrollen. Als we kijken naar de synopse die de film moet neerzetten ‘A young woman’s world unravels when a drug prescribed by her psychiatrist has unexpected side effects.’ dan laat dit veel te raden over. De biosfilm Side Effects is een psychologische thriller met drie dragers: Jude Law, Rooney Mara en de mooie Catherine Zeta-Jones. Mara kennen wij nog van haar opvallende rol in The Girl with the Dragon Tattoo. Ook nu speelt zij een mystieke rol vol wendingen in haar labiele karakter. De regie is in goede handen van de man achter ... Lees deze filmrecensie verder..

FilmRecensies.TV: AKTIE-HUMOR Identity Thief: ‘Origineel gestolen humor’

Het verhaal van Identity Thief zal geen Oscar winnen. Toch is het een zeer vermakelijke film met knipoog naar de realiteit waar jouw (online) identiteit welzeker gestolen kan worden. De machteloosheid wordt subtiel en grappig in beeld gebracht. De acteurs  Acteur Jason Bateman (Horrible Bosses en Paul) en Melissa McCarthy (bekend van onder andere Bridesmaids) spelen de rollen sterk. Sandy Patterson – gespeeld door Bateman – overkomt een totale identity theft. Zijn credit cards worden misbruikt en ook wordt hij beschuldigd van misdaden die hij niet heeft gedaan. De dief zit immers in een totaal andere staat in de VS en Patterson heeft ‘bewijs’. ... Lees deze filmrecensie verder..

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

De RSS van FilmRecensies.TV GRATIS op je website; klik op de button voor het GRATIS opnemen van deze bondige en visuele filmrecensies

De top 50 van beste gewaarde films en video’s

FilmRating
FilmRecensies.TV: SCIENCE FICTION Prometheus(2012): ‘Über StarWars blijkt hemelse science fiction' + Beyond the trailer8.9
FilmRecensies.TV ANIMATIE: Alvin and the Chipmunks(2007)-`Aanstekelijk grappig`8.9
FilmRecensies.TV: AKTIEFILM Amazing Spiderman(2012): ‘Vermakelijke reboot vliegt voorbij' + HD trailer8.8
FilmRecensies.TV:ACTIE THE GOLDEN COMPASS(2008) `Sfeervolle fantasy oogt leeg`+ TRAILER 8.8
FilmRecensies.TV(8.5):'I am legend is legendarisch goed'+ VIDEO TRAILER8.7
FilmRecensies.TV:FAMILIEFILM The Water Horse Legend Of The Deep(2007) `Schots monster met E.T. rendez-vous `8.6
FilmRecensies.TV:AKTIEFILM From Paris with love (2010) ‘Travolta blijft verrassen' + HD TRAILER8.5
FilmRecensies.TV:THRILLER Inception(2010) ‘Vergezochte droomfilm houdt je wakker'+ HD trailer8.5
Transformers(2007): 'zwak verhaal transformeert in ultieme SFX'8.5
FilmRecensies.TV:THRILLER The Lovely Bones (2010) 'Buren om gek van te worden' + HD TRAILER8.4
FilmRecensies.TV P2(2007)`Ijzersterke autogarage-thriller van horror-duo` + VIDEO TRAILER8.4
Pirates of Carribean 3(2007):'Hetzelfde schip tolt rondom hetzelfde verhaal'8.4
FilmRecensies.TV:AKTIEFILM Machete(2010) ‘de 70s meet Tarantino' + beyond the trailer video8.3
FilmRecensies.TV:HORROR Mirrors (2008) `Angst voor de weerspiegeling` 8.3
FilmRecensies.TV:THRILLER Eden Lake(2008) `Subliem geregisseerde thriller doet de kijker pijn`8.3
FilmRecensies RSS feed8.3
FilmRecensies.TV:ACTIE Iron Man(2008) `Downing Jr. is ijzersterk als low-profile Iron Man`. 8.3
Next(2007):'Gewoon weer een aktiefilm met Nicolas Cage'8.3
FilmRecensies.TV:ROMANTISCH The Enchanted(2007) `Disney mixt alles aan elkaar`+ FILMSCENE8.3
FilmRecensies.TV:KOMEDIE Juno (2008)`Een plotselinge zwangerschap wel heel luchtig maken`+ TRAILER8.3
Surfs Up(2007):`100% Coole animatie` + TEASER TRAILER8.3
FilmRecensies.TV: THRILLER Brake(2012): ‘Verrassende achterbak thriller' + TRAILER 8.2
FilmRecensies.TV: ANIMATIE Kung fu Panda (2008) `Grappige panda in zwak verhaal`+ TRAILER8.2
Crash(2005):'Deze crash raakt je diep'8.1
FilmRecensies.TV: THRILLER Looper(2012): ‘Waar een Wil is is een weg’ + trailer in HD8.0
FilmRecensies.TV: AKTIE-THRILLER Elysium 2013 ‘De regisseur brengt hemel op aarde’ + HD trailer8.0
FilmRecensies.TV: THRILLER-DRAMA American Sniper 'Bloederige moraal schiet raak!' + HD trailer: 7,08.0
FilmRecensies.TV:DRAMA Horton Hears a Who! (2008)`ADHD animatiefilm met te snelle humor`+ VIDEORECENSIE + TRAILER8.0
FilmRecensies.TV: The Prestige(2007) THRILLER 'De magie spat van het scherm'8.0
FilmRecensies.TV:Disney plaatst hun Enchanted-film uitgebreid in Wikipedia ter promotie + VIDEO TRAILER 8.0
Knocked up(2007):`Komedie rekt zichzelf teveel op` + DELETED SCENE8.0
FilmRecensies.TV: DRAMA Bucket List (2008) `Oude garde geeft acteerles`+ TRAILER8.0
Rush Hour 3(2007):`Snelle humor en actie raast voorbij` + VIDEO OP DE SET8.0
The Ex (2007):'Angstvallig lachen'8.0
FilmRecensies.TV: THRILLER-AKTIE Man on a Ledge(2012): ‘Spanning tot aan het randje'+ interview Sam Worthington 7.9
FilmRecensies.TV:KOMEDIE The Hangover(2009) ‘Leukste en meest originele komedie sinds Knocked Up' + TRAILER7.9
FilmRecensies.TV:AKTIEFILM Knight and Day(2010) ‘Cruise is de eeuwige Knight’ en PROMOvideo7.9
FilmRecensies.TV:ACTIE JOURNEY TO THE CENTER OF THE EARTH(2008) 3D `Flauwe actie`+ TRAILER 7.9
Cashback(2006):'Is love that fleeting?' 7.9
FilmRecensies.TV:ROMANTISCHE KOMEDIE Penelope (2007)`Witherspoon kan wederom leuk boeien`+ TRAILER7.9
FilmRecensies.TV:THRILLER(2009) Surrogates 'toekomst-thriller met moraal' + TRAILER7.8
FilmRecensies.TV:AKTIEFILM The Expendables(2010) ‘Stallone schudt Rambo-imago af' + HD-trailer7.8
FilmRecensies.TV:DRAMA THRILLER Obsessed (2009) 'Obsessed met Beyoncé' + TRAILER 7.8
FilmRecensies.TV:HORROR The Mist(2008)`Stephen is King! Politiek geladen sterke SFX-horror`7.8
FilmRecensies.TV:KOMISCH DRAMA Welcome Home Welcome Home, Roscoe Jenkins (2008) `Flauwe komedie met grappig verhaal`7.8
FilmRecensies.TV:THRILLER Cloverfield(2008) `De meest originele ramp van 2008`+ TRAILER7.8
Ratatouille(2007):`Brad Bird scoort opnieuw met aandoenlijke animatie` + 9 MINUTEN VIDEO-PREVIEW7.8
FilmRecensies.TV: Romantische komedie Solomon Brothers(2007):'Melig, modern en soms grappig' 7.8
Stardust(2007):`Fantasyfilm met sterrencast` + VIDEO-TRAILER7.8
FilmRecensies.TV:ACTIE Jumper (2008) `Leuke actie springt van hak-op-de-tak + VIDEO-REVIEW + TRAILER 7.8

Categorieën

Filmrecensies archief