[FilmRecensiesTV] THRILLER Pet (2016) – ‘Een asiel voor liefde’: 5,5

Pin It
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.1/10 (24 votes cast)

Pet is een matig thriller door zijn origineel gegeven en goed spel van ‘psycho’ Dominic Monaghan het kijken waard is. Pet is een van de eerste langspeel films van de Spaanse regisseur Carles Torrens (1980). 

A psychological thriller about a man who bumps into an old crush and subsequently becomes obsessed with her, leading him to hold her captive underneath the animal shelter where he works. But what will the victim have in store for her captor?

Gekooid verhaal

Seth werkt op een dierenopvang en komt zo dus dagelijks in contact met dieren en… kooien. In de dagelijkse bus naar werk komt hij een oude ‘schoolvriendin’  tegen Holly (Ksenia Solo bekend uit Black Swan).  Holly moet niet veel van de wat vreemde Seth hebben. Holly is voor Seth een obsessie en begint haar te stalken. Op haar werk, in het restaurant en hij achtervolgt haar naar huis om vervolgens Holly toch echt als bezit te gaan zien… in een kooi op het dierenasiel. 

Pet is een psychologische thriller die het kijken waard is. Het verhaal wordt netjes opgebouwd, kent een aardig tempo en blinkt uit in uitstekend acteerwerk van ‘psycho’  Dominic Monaghan. Dat hij de kooi en zijn schaars-geklede ‘geliefde’ zolang ergens in de kelders van het asiel geheim kan houden, is wat vreemd. De dialogen zijn opmerkelijk en soms boeiend, met als hoofdvraag: ‘Wie is hier de echte psycho?’. De boel komt wat ‘snackish’ over met aan het eind aan aardige switch die de thriller net over de streep trekt. 

 

[FilmRecensiesTV] THRILLER Pet (2016) – ‘Een asiel voor liefde’: 5,5

 

 

 

 

[FilmRecensiesTV] THRILLER Pet (2016) - 'Een asiel voor liefde': 5,5, 7.1 out of 10 based on 24 ratings

Deel deze recensie

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Leave a Reply

De top 50 van beste gewaarde films en video’s

[starrating template_id=46 rows=50 min_votes=1 min_count=1 excerpt_words=8 rating_stars='oxygen_gif' review_stars='oxygen_gif']

Categorieën

Filmrecensies archief