[FilmRecensiesTV] ACTIE The Great Wall (2017) – ‘Monsters en een muur’: 6,5 + TRAILER

Pin It
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (33 votes cast)

The Great Wall is een dure productie die zich vooral op en rondom de Chinese muur afspeelt. Ondanks de eyecandy en het SFX geweld, geen hoogvlieger. De ultieme mix van talent uit China en Hollywood geeft hoop, dit onder leiding van Yimou Zhang (voor het gemak Zhang Yimou genoemd) als regisseur.

Commanding China’s most expensive production, with probably the biggest input from Hollywood talent ever, blockbuster Chinese director Zhang Yimou capably gives period fantasy-action “The Great Wall” the look and feel of a Hollywood blockbuster, but his signature visual dazzle, his gift for depicting delicate relationships and throbbing passions are trampled by dead-serious epic aspirations. (Bron: http://variety.com/2016/film/reviews/the-great-wall-review-chang-cheng-matt-damon-1201942358/)

Het verhaal

Matt Damon wordt gevangen genomen met zijn team ridders op zoek naar het exploderend zwarte poeder. Deze zoektocht is de dunne, rode draad van het verhaal dat zich rondom de bekende muur laat plaats vinden. Als Damon en zijn collega worden ontvangen op de muur door commandant Lin Mei – gespeeld door de talentvolle Tian Jing – is zijn zucht naar het zwarte poeder spontaan verdwenen. De Chinezen zitten immers op de muur met een groter probleem. De tijd van de grote verschrikkelijke monsters is wederom aangekomen. 

We zien innemende gevechten met vliegende, vrouwelijke soldaten die letterlijk met hun leven de val van de muur verdedigen. Als Damon methoden presenteert om de beesten daadwerkelijk te vangen en doden, is William Garin (Matt Damon) een blijvertje op de muur.

Het voorspelbare verhaal – voorzien van schitterende beelden zoals de vliegende grote ballonnen en de complexe snelle shots van de gevechten – ontbreekt aan diepte in de schitterende historie van de muur en de gevechten die daar hebben plaatsgevonden. The Great Wall is niet meer dan een actiefilm vol soldaten en teveel computer-monsters aan elkaar geplakt met heldhaftige vechtscenes die van het scherm spatten.

Wat vluchtige scenes met Willem Dafoe kunnen de film niet geheel een Hollywood-status geven, wat deze film – en de gedachte(n)  de Chinese filmindustrie dichterbij Hollywood te brengen – zekers had verdiend!   

[FilmRecensiesTV] ACTIE The Great Wall (2017) – ‘Monsters en een muur’: 6,5: HD TRAILER

 

 

 

 

 

 

[FilmRecensiesTV] ACTIE The Great Wall (2017) - 'Monsters en een muur': 6,5 + TRAILER, 8.2 out of 10 based on 33 ratings

Deel deze recensie

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Leave a Reply

De top 50 van beste gewaarde films en video’s

[starrating template_id=46 rows=50 min_votes=1 min_count=1 excerpt_words=8 rating_stars='oxygen_gif' review_stars='oxygen_gif']

Categorieën

Filmrecensies archief