Archive for the ‘SF’ Category

[FilmRecensies.TV] THRILLER-SFX Jupiter Ascending 'Kolder in de Kosmos': 3,0

[FilmRecensies.TV] THRILLER-SFX Jupiter Ascending ‘Kolder in de Kosmos’: 3,0

Jupiter Ascending moet door gaan voor een blockbuster SFX film. Een spektakel dat enkele maanden is opgeschoven gezien de concurrentie in de bios. De flinke trailer moet bezoekers naar de bios lokken. En dat lijkt deels te lukken. Helaas wel een trailer waar alle hoogtepunten – en een kort verhaaltje – goed aan elkaar zijn geplakt. In de bios.. blijkt de werkelijkheid anders te zijn. Dit ondanks de talentvolle regisseurs Andy Wachowski (ook schrijver van het verhaal) en Lana Wachowski die wij kennen van The Matrix en V for Vendetta. Niets van deze vindingrijke filmspektakels vinden wij terug in Jupiter Ascending. De Amerikaanse …

[FilmRecensies.TV] SCI-FI-THRILLER Under the skin 2014 ‘Scarlett goes weird’: 6,5

[FilmRecensies.TV] SCI-FI-THRILLER Under the skin 2014 ‘Scarlett goes weird’: 6,5

De film Under the Skin is een boekverfilming maar vooral een vreemde in zijn categorie. Het is een mix van drama, sci-fi, thriller maar ook kunstig gemaakt. Wellicht is Under the Skin – dat zich in de hooglanden van Schotland afspeelt – wel keiharde cult. Zonder ster-actrice Scarlett Johansson hadden wij waarschijnlijk maar met moeite van deze film gehoord. De relatief onbekende regisseur Jonathan Glazer heeft nog maar twee films achter de rug: Sexy Beast en Birth. Films met goede recensies maar ook een absurde stijl van genres. Ook maakte hij commercials en videoclips voor onder andere Radiohead. De opvallende muziek in de film komt van de Britse artiest …

FilmRecensies.TV: KOMEDIE The Watch(2012): ‘Flauwe leukigheid' + HD trailer 2e versie

FilmRecensies.TV: KOMEDIE The Watch(2012): ‘Flauwe leukigheid’ + HD trailer 2e versie

The Watch is een komische film met Ben Stiller en ook Vince Vaughn. Reggiseur Akiva Schaffer is bekend van Saturday Night live en zouden we moeten kunnen kennen van comedy Hot Rod uit 2007.
Komt niet los
De buurtbewaking van The Watch komt niet echt los. Het dunne verhaallijntje dat draait om een invasie van aliens in de stad. Ook de hand van acteur Seth Rogen leek de film geen komische diepte te kunnen geven. Ook het redden en verdedigen van de stad geeft te weinig spanning. Grappig zijn de scenes waarbij de alien college in het team naar een lokale party gaat en …

FilmRecensies.TV: THRILLER-SCI-FI Attack the Block(2011): ‘Aliens bestormen flats in Zuid-Londen’+ Clip + HD trailer

FilmRecensies.TV: THRILLER-SCI-FI Attack the Block(2011): ‘Aliens bestormen flats in Zuid-Londen’+ Clip + HD trailer

 
Van de makers van de topper Shaun of the Dead komt het tevens Britse Attack the Block.  Aliens schieten uit de hemel en vage monsters met grote koppen en tanden bestormen de flats en jeugd in Zuid-Londen, Engeland. Net als in Shaun of the Dead speelt Nick Frots ook in deze Attack the Block. Regisseur en schrijver Joe Cornish was ook verantwoordelijk voor de screenplay van TinTin.

FilmRecensies.TV: AKTIE-SCI-FI Cowboys and Aliens(2011): ‘James Bonds meets Indiana Jones' + THEATERTRAILER+ Superbowl spot

FilmRecensies.TV: AKTIE-SCI-FI Cowboys and Aliens(2011): ‘James Bonds meets Indiana Jones’ + THEATERTRAILER+ Superbowl spot

Een van de betere Britse aktie-acteurs (Craig) neemt het op tegen een bewezen Amerikaanse aktie-acteur (Ford). Aliens nemen het op tegen cowboys en James Bond doet het dus met Indiana Jones. Een exentrieke aktiefilm is het resultaat. 
Regisseur Jon Favreau (IronMan en IronMan 2) werkte met een groot team aan dit zeer opvallende screenplay dat de kijker ruim twee uur vasthoudt in een ‘hell of a ride’.

FilmRecensies.TV: SCIENCE FICTION SKyline(2010) ‘Veel sky weinig lijn' +  HD TRAILER

FilmRecensies.TV: SCIENCE FICTION SKyline(2010) ‘Veel sky weinig lijn’ + HD TRAILER

Skyline lijkt 100% te zijn gemaakt voor de videomarkt. Als we kijken naar het verhaal, de synopse en het soort acteurs althans. Wat we heel duidelijk zien is dat de regisseurs en schrijvers een achtergrond kennen in Visual Effects. De jonge broers Greg en Colin Strause(The Brothers Strause) kennen een reeks van producties waar zij de effecten voor mochten verzorgen zoals X-Files, Avatar en 2012. 

FilmRecensies.TV:HORROR THRILLER Plague Town (2008) ‘Vieze, gore inteelt' + TRAILER

FilmRecensies.TV:HORROR THRILLER Plague Town (2008) ‘Vieze, gore inteelt’ + TRAILER

[ratings]
FilmRecensies.TV: review recensie beoordeling HORROR THRILLER Plague Town (2008)’: 6.0 + TRAILER
 
Plague Town gaat over een ziekte die ooit door kinderen is overgebracht. Ze worden mismaakt geboren en staan niet veel buitenstaanders toe in het (Ierse) dorp.

 FilmRecensies.TV:HORROR Mirrors (2008) `Angst voor de weerspiegeling`

FilmRecensies.TV:HORROR Mirrors (2008) `Angst voor de weerspiegeling`

[ratings]
FilmRecensies.TV:HORROR review, recensie en beoordeling Mirrors (2008): 7.0

Mirrors is een horror van de bekende, Franse horrorregisseur Alex Aja. Ex-agent Ben Carson (Keither Sutherland) gaat na een slechte ervaring bij het politiekorps aan de slag als bewaker in een oud gebouw dat enige jaren geleden door brand gedeeltelijk is verwoest.

FilmRecensies.TV:KOMEDIE/ SCI-FI Meet Dave (2008) `Leuke, aardse film` + TRAILER

FilmRecensies.TV:KOMEDIE/ SCI-FI Meet Dave (2008) `Leuke, aardse film` + TRAILER

[ratings] 

FilmRecensies.TV recensie, review en beoordeling van KOMEDIE/ SCI-FI Meet Dave(2008):6.5

Ik lijk een van de weinigen die Meet Dave überhaubt een voldoende durft te geven in de waardering. IMDB geeft net als Murphy’s Norbit een cijfer niet veel hoger dan een 3.

 FilmRecensies.TV:HORROR The Eye(2008)`Wazige thriller die boeit`+ TRAILER

FilmRecensies.TV:HORROR The Eye(2008)`Wazige thriller die boeit`+ TRAILER

 FilmRecensies.TV:review, recensie en beoordeling HORROR The Eye(2008):7.0
[ratings]
Horror-thriller The Eye is een remake van het Japanse origineel. Dit keer met de zwoele Jessica Alba in de hoofdrol als de blinde violiste Sydney Wells. We kennen haar uit Sin City (tevens speelt ze in deel 2) en Fantastic Four. Een mooi, begaafd maar ook talentvolle actrice die na een transplantatie weer redelijk tot goed kan zien. Alleen ze ziet meer dan zomaar de buitenwereld. Ze ziet namelijk beelden van dat wat de Mexicaanse donor zag en voorzag.
Zo ziet zij ernstige voorvallen gebeuren en inderdaad overledenen.

De top 50 van beste gewaarde films en video’s

[starrating template_id=46 rows=50 min_votes=1 min_count=1 excerpt_words=8 rating_stars='oxygen_gif' review_stars='oxygen_gif']

Categorieën

Filmrecensies archief