"

[FilmRecensiesTV] HORROR The Purge: Election Year (2016) – ‘Actuele zuivering herhaalt zetten’: 5,0 + TRAILERS en clips

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.9/10 (58 votes cast)

the_purge_election_year-HD

De timing van het derde deel van The Purge is goed. Het verhaal is flinterdun, het acteerwerk is onder gemiddeld. Toch valt het dunne verhaallijntje op. Het ‘thema’ is namelijk in lijn met de huidige politieke strijd en opkomende vormen van ‘politieke zuivering’ in diverse landen. Zo lijkt ook de Verenigde Staten – waar schrijver en regisseur James DeMonaco in Brooklyn, NY is opgegroeid – op een rechts beleid af te gaan en ligt de politie in de VS zwaar onder vuur. Letterlijk. The Purge? Een nacht waarin je 12 uur lang alles mag doen zonder bestraft te worden, incluis moorden. De hulpdiensten hebben ‘een nachtje vrij’.

Verhaal

Het verhaal draait om Leo Barnes (gespeeld door Frank Grillo en bekend van het tweede deel van The Purge). Deze professionele beveiliger moet senator Charlie Roan (Elizabeth Mitchell) beveiligen tijdens de Purge-nacht. Roan is fel tegenstander van de Purge en zet zich af tegen de zittende bestuurders die de Purge maar al te graag willen behouden. Een politiek conflict over een bloederig conflict dus. Roan is eigenwijs en wil vooral in haar weinig woning verblijven tijdens de nacht. Zo wil zijn zij samenhorigheid tonen richting de burgers die het al zwaar genoeg hebben. Als Barnes door zijn eigen mannen wordt verraden volgt een vlucht door de stad. Roan en Barnes moeten op de vlucht en ervaren de diverse kanten van The Purge. Ze vluchten de supermarkt in van de zwarte Joe Dixon. Het lijkt de ultieme schuilkelder als blijkt dat Dixon verbonden is aan een groep die de zwakkere in de samenleving onderdak biedt tijdens de gewelddadige nacht.

Aanklacht en learning

Als we door het vele bloed en geweld heen kijken, zien we een sociale aanklacht. Het is de herhaalde aanklacht dat teveel mensen buiten schot blijven. Letterlijk. Deel drie van The Purge wil daar iets aan doen. Toch is The Purge: Election Year uit 2016 niets meer dan grove shoot up die voortborduurt op het plotseling succes van deel 1, toen nog met acteur Ethan Hawke.

Despite mixed reviews, the film was commercially successful, grossing $89.3 million, far surpassing its $3 million budget. It was the lowest budget film to hit the top of the box office charts since 1988. A sequel, titled The Purge: Anarchy, was released worldwide on July 18, 2014 to even greater success.  A third movie, titled The Purge: Election Year, was released July 1, 2016.

Toch kent The Purge welzeker learnings. Het benoemt overduidelijk irritaties en spanningen in de moderne samenleving en benoemt de onderhuidse haat die aanwezig is. De vraag, die wij ons moeten stellen, is de vraag hoe wij die spanningen uit de samenleving krijgen en een Purge moeten voorkomen. Het lijkt actueler dan ooit.

 

30176

 

 

 

 

[FilmRecensiesTV] HORROR The Purge: Election Year (2016) - 'Actuele zuivering herhaalt zetten': 5,0 + TRAILERS en clips, 5.9 out of 10 based on 58 ratings

Leave a Reply

Blogbeoordeling

7.0

Top 20 beste gewaarde films

FilmRating
[FilmRecensiesTV] ACTIE-THRILLER Ant-Man ‘De sympathieke mini-maxi held’ : 7,5 + behind the scenes9.1
[FilmRecensiesTV] DRAMA A brilliant young mind ‘Groeibriljanten tonen middelvinger naar stereotypering!': 9,09.0
FilmRecensies.TV: SCIENCE FICTION Prometheus(2012): ‘Über StarWars blijkt hemelse science fiction' + Beyond the trailer8.9
FilmRecensies.TV ANIMATIE: Alvin and the Chipmunks(2007)-`Aanstekelijk grappig`8.9
FilmRecensies.TV: AKTIEFILM Amazing Spiderman(2012): ‘Vermakelijke reboot vliegt voorbij' + HD trailer8.8
[FilmRecensiesTV] THRILLER No Escape ‘Bloedstollende vlucht!’ : 8,0 + TRAILER8.8
[FilmRecensiesTV] ACTIE Star Wars: The Last Jedi – ‘Overtuigende eyecandy zet saga nog lang voort’ 8,5 + HD TRAILER + WTF Questions8.8
FilmRecensies.TV:ACTIE THE GOLDEN COMPASS(2008) `Sfeervolle fantasy oogt leeg`+ TRAILER 8.8
FilmRecensies.TV(8.5):'I am legend is legendarisch goed'+ VIDEO TRAILER8.7
FilmRecensies.TV:FAMILIEFILM The Water Horse Legend Of The Deep(2007) `Schots monster met E.T. rendez-vous `8.6
FilmRecensies.TV:AKTIEFILM From Paris with love (2010) ‘Travolta blijft verrassen' + HD TRAILER8.5
FilmRecensies.TV:THRILLER Inception(2010) ‘Vergezochte droomfilm houdt je wakker'+ HD trailer8.5
[FilmRecensiesTV] HORROR Mother! – ‘Pijn in perspectief.’ 7,5 + HD TRAILER8.5
Transformers(2007): 'zwak verhaal transformeert in ultieme SFX'8.5
FilmRecensies.TV:THRILLER The Lovely Bones (2010) 'Buren om gek van te worden' + HD TRAILER8.4
[FilmRecensiesTV] Drama Wonder – ‘Wonderschoon’: 7,5 + HD TRAILERS8.4
[FilmRecensiesTV] SCI-FI-THRILLER Venom (2018) – ‘Grote acteur als kleine stripheld': 6,5 + TRAILER8.4
FilmRecensies.TV P2(2007)`Ijzersterke autogarage-thriller van horror-duo` + VIDEO TRAILER8.4
Pirates of Carribean 3(2007):'Hetzelfde schip tolt rondom hetzelfde verhaal'8.4
Surfs Up(2007):`100% Coole animatie` + TEASER TRAILER8.3

Filmrecensies archief