"

[FilmRecensiesTV] Drama Wonder – ‘Wonderschoon’: 7,5 + HD TRAILERS

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.4/10 (33 votes cast)

Wonder is een mooie film over een verminkte jongen die voor het eerst naar school gaat. Het is een mooi schouwspel over een jongetje dat wordt gepest vanwege zijn uiterlijk. Het verhaal en de regie is in handen van Amerikaan Stephen Chbosky. Owen WIlson en Julia Roberts spelen de ouders van “Auggie”.  Jacob Tremblay (12 jaar) speelt op een Oscar-waardige manier Auggie. Het verhaal is op waarheid gebaseerd, maar helaas alleen genomineerd voor een Oscar voor de makeup. 

Het verhaal

De jonge Auggie heeft een mismaakt gezicht. Als hij voor het eerst naar school gaat – na een periode waarin zijn moeder heb thuis heeft onderwezen – wordt hij nagestaard en maar lastig opgenomen in de klas. Wonder is op basis van het gelijknamige book geschreven door immigrant R. J. Palacio. The Atlantic zegt over het boek en de film:

Wonder, both the book and the film, has received praise for being a nuancedtear-jerker abouta difficult subject. The story’s emphasis on the value of empathy has resonated with many educators, parents, and children, while the struggles of its main character have spurred a greater awareness of craniofacial conditions, which affect the formation of the skull and face. After the novel was published, the Children’s Craniofacial Association ordered thousands of special-edition copies with its own logo to use as teaching tools. Wonder is, in short, one of the most popular modern stories about what it’s like to live with a facial difference. And yet, in many ways, it isn’t really about disfigurement, or even primarily about Auggie himself.

Wonder draait keihard om empathie en geaccepteerd worden. We zien een schoolhoofd en onderwijzers hun best doen om de schuchtere Auggie opgenomen te laten worden in de groep. Het verhaal is herkenbaar voor kinderen en vooral voor hun ouders. De eerste echte vriend die Auggie mee naar huis neemt maar ook het verraad door “echte vrienden” lijkt standaard te zijn in ieders basisschool ervaring. Sterk is het meenemen van de belevingen van het gehele gezin waarbij de oudere zus zeer achtergesteld raakt en de vader van het gezin maar moeilijk om kan gaan met situatie. Zo lijkt het. Het is vader Nate (Owen Wilson) die Auggie leert van zich af te bijten en de vaderlijke assertiviteit inbrengt om hem geaccepteerd te krijgen op school. Met succes.

Tranen en topprestaties

Het hele gezin is gericht op de doorgroei van August Pullman. Letterlijk. Als de nieuwbakken leerling Auggie van zich af moeten leren bijten. Het gezin en Auggie leveren een topprestatie. Net als de zeer jeugdige acteurs die de volwassenen heel duidelijk naar de achtergrond drukken. School is een aangelegenheid voor en door kinderen en dit brengt de tevens jonge regisseur Chbosky overtuigend in beeld.

Ze brengen met zijn allen een wonderschoon en overtuigend verhaal. Origineel, maar toch vooral herkenbaar. De jeugdige topprestaties doen de sympathieke en ervaren acteurs Wilson en Roberts op een prettige manier naar de achtergrond verdringen. Een film waar de verhoudingen in balans lijken en de empathie zijn ultieme werk kan doen.

 

[FilmRecensiesTV] Drama Wonder – ‘Wonderschoon’: 7,5 + HD TRAILERS

 

 

 

 

 

 

 

[FilmRecensiesTV] Drama Wonder – ‘Wonderschoon’: 7,5 + HD TRAILERS, 8.4 out of 10 based on 33 ratings

Leave a Reply

Blogbeoordeling

7.0

Top 20 beste gewaarde films

FilmRating
[FilmRecensiesTV] ACTIE-THRILLER Ant-Man ‘De sympathieke mini-maxi held’ : 7,5 + behind the scenes9.1
[FilmRecensiesTV] DRAMA A brilliant young mind ‘Groeibriljanten tonen middelvinger naar stereotypering!': 9,09.0
FilmRecensies.TV: SCIENCE FICTION Prometheus(2012): ‘Über StarWars blijkt hemelse science fiction' + Beyond the trailer8.9
FilmRecensies.TV ANIMATIE: Alvin and the Chipmunks(2007)-`Aanstekelijk grappig`8.9
FilmRecensies.TV: AKTIEFILM Amazing Spiderman(2012): ‘Vermakelijke reboot vliegt voorbij' + HD trailer8.8
[FilmRecensiesTV] THRILLER No Escape ‘Bloedstollende vlucht!’ : 8,0 + TRAILER8.8
[FilmRecensiesTV] ACTIE Star Wars: The Last Jedi – ‘Overtuigende eyecandy zet saga nog lang voort’ 8,5 + HD TRAILER + WTF Questions8.8
FilmRecensies.TV:ACTIE THE GOLDEN COMPASS(2008) `Sfeervolle fantasy oogt leeg`+ TRAILER 8.8
FilmRecensies.TV(8.5):'I am legend is legendarisch goed'+ VIDEO TRAILER8.7
FilmRecensies.TV:FAMILIEFILM The Water Horse Legend Of The Deep(2007) `Schots monster met E.T. rendez-vous `8.6
FilmRecensies.TV:AKTIEFILM From Paris with love (2010) ‘Travolta blijft verrassen' + HD TRAILER8.5
FilmRecensies.TV:THRILLER Inception(2010) ‘Vergezochte droomfilm houdt je wakker'+ HD trailer8.5
[FilmRecensiesTV] HORROR Mother! – ‘Pijn in perspectief.’ 7,5 + HD TRAILER8.5
Transformers(2007): 'zwak verhaal transformeert in ultieme SFX'8.5
FilmRecensies.TV:THRILLER The Lovely Bones (2010) 'Buren om gek van te worden' + HD TRAILER8.4
[FilmRecensiesTV] Drama Wonder – ‘Wonderschoon’: 7,5 + HD TRAILERS8.4
[FilmRecensiesTV] SCI-FI-THRILLER Venom (2018) – ‘Grote acteur als kleine stripheld': 6,5 + TRAILER8.4
FilmRecensies.TV P2(2007)`Ijzersterke autogarage-thriller van horror-duo` + VIDEO TRAILER8.4
Pirates of Carribean 3(2007):'Hetzelfde schip tolt rondom hetzelfde verhaal'8.4
Surfs Up(2007):`100% Coole animatie` + TEASER TRAILER8.3

Filmrecensies archief