identitytheftmccarthy

Het verhaal van Identity Thief zal geen Oscar winnen. Toch is het een zeer vermakelijke film met knipoog naar de realiteit waar jouw (online) identiteit welzeker gestolen kan worden. De machteloosheid wordt subtiel en grappig in beeld gebracht.

De acteurs 

Acteur Jason Bateman (Horrible Bosses en Paul) en Melissa McCarthy (bekend van onder andere Bridesmaids) spelen de rollen sterk. Sandy Patterson – gespeeld door Bateman – overkomt een totale identity theft. Zijn credit cards worden misbruikt en ook wordt hij beschuldigd van misdaden die hij niet heeft gedaan. De dief zit immers in een totaal andere staat in de VS en Patterson heeft ‘bewijs’. De last gaat zover dat hij zijn baan dreigt te verliezen.

Alles verliezen

Hij staat dan ook letterlijk op het punt alles te verliezen wanneer blijkt dat zijn volledige  identiteit gestolen is door oplichter Diana (Melissa McCarthy). Sandy doet zelf het onderzoek en wil zijn onschuld bewijzen door oplichtster Diana van Miami mee te nemen naar Denver en over te dragen aan de lokale politie. Dit blijkt niet eenvoudig te zijn met hilarische discussies als gevolg.

Ontknoping

De twee groeien naar elkaar toe als Bateman McCarthy over de staatsgrens wil vliegen. Dat er meer kapot gaat onderweg dan opgelost maakt de film de gehele 111 minuten zeer vermakelijk, dit met een waarschuwende knipoog aangezien dit iedereen kan overkomen anno 2013. Identity Thief is geregisseerd door Seth Gordon (Horrible Bosses).

De trailer van Identity Thief in full HD:

FilmRecensies.TV: AKTIE-HUMOR Identity Thief: ‘Origineel gestolen humor’:6,5 

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.