Broken-City_12

In Broken City zien we .. en .. in een aparte rol. Vaker speelden ze in thrillers maar ook vooral de fysieke aktiefilms. Broken City heeft iets van dat genre maar is vooral een drama dat de kijker goed bezig houdt. Critici leggen veel links naar de film Chinatown waarvan dit opnieuw een zwak aftreksel zou zijn. Ben jij chantabel?

Bedrog

Broken City gaat vooral over bedrog. De oude-politieagent Billy Taggart (gespeeld door Mark Wahlberg). De film Broken City gaat over de tegenwoordige  privédetective Billy Taggart die ooit is aangeklaagd voor moord op een verkrachter. Chantabel dus. De burgemeester van New York, Nicholas Hostetler gespeeld door een matig spelende Russell Crowe, heeft Taggart geholpen bij de rechtszaak. Hostetler – die op campagne is voor verlenging van zijn ambtstermijn – vraagt detective Taggart een klus te klaren. Het zou gaan om het vreemdgaan van zijn vrouw, gespeeld door de mooie  Catherine Zeta-Jones. Tijdens deze klus krijgt Taggart last van zijn geweten als hij de vrouw uitvoerig krijgt te spreken en er criminele praktijken van burgemeester aan het licht komen. Het verhaal krijgt op dit punt moeizaam een wending. De mix van drama, aktiefilm en thriller lijkt niet goed te zijn uitgemixt. Ruige aktie – zoals diverse achtervolgingen – moeten een wankelende thriller spannend houden.

Verhaallijn 

Hostetler trekt Taggart in diverse politieke intriges waarbij er getuigen worden vermoord om vooral de verkiezingen veilig te stellen voor de criminele burgemeester die ongelukkig is gecast met een niet overtuigende en te laconieke Crowe.

Bekijk de trailer van Broken City (versie 2 plus review) in HD: 

FilmRecensies.TV: AKTIE-THRILLER Broken City (2013): ‘Een gebroken aktiefilm’

Beoordeling: 6,0

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.