Chef-Film
De film Chef is slim gemaakt. Tevens slim is de hoofdacteur, tevens producent en regisseur Jon Favreau. De film Chef is vooral een feelgood-movie. Favreau speelt de bevlogen chefkok Carl Casper die na een conflict het restaurant moet verlaten. Het toeval wil dat zijn ex-vrouw – gespeeld door de mooie Sofia Vergare – Carl weer op het juiste pad brengt. 

film-summer-preview

Fittie

De gescheiden Casper geraakt niet zomaar in een conflict maar een echte twitter-fittie en online oorlog met een journalist die zijn eten keihard afbrandt. Een verkeerd verstuurde tweet (een DM werd als tweet verstuurd) zorgt voor een internetoorloog. Wat Chef subtiel doet is de social media aandacht om te zetten naar commerciële  exposure. Twitter komt niet even als gimmick langs, maar vormt de rode draad in deze film. Chef wordt bij het gebruik van social media bijgestaan door zijn 10-jarige zoon Percy, overtuigend gespeeld door Emjay Anthony

Acteurs

Scarlett Johansson zien we in merkwaardige films opduiken deze periode. Zij speelt namelijk ook in de SCIFI actiefilm Lucy die haaks staat op dit filmwerk. De schoonheid – in Chef vrij onherkenbaar – lijkt een nieuwe richting te zoeken.  Ook duikt Robert Downey Jr. heel even op als de ex van zijn ex.  Subtiele en korte verschijningen die rijkelijk op de filmposter prijken maar verder geen rol van betekenis spelen in de film.

Foodtruck en fris 

Na het ontslag gaat Carl de weg op met een foodtruck. Daarbij wordt hij vergezeld van zijn zoon en oud-collega Martin, gespeeld door John Leguizamo. Hierbij volgt een feelgood-mix gevuld met de social media kunsten van zoon Percy, de doorzetting van Martin en het enthousiasme van Carl. 

Het verhaal verdient geen Oscar. De passie en originele aanpak is welzeker overtuigend en vermakelijk. De componenten, de frisheid en diverse originele verhaallijnen – zoals de jonge generatie die de oude ondernemers verder helpen – maken van Chef.. een eetbare film die de nodige inspiratie brengt.

Trailer van de film Chef in HD

FilmRecensies.TV: DRAMA-COMEDY Chef ‘Twitterbuzz en kookwoede’ + HD trailer: 7,5

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.