Side-Effects-640x480

Side Effects is een verrassend sterke thriller met in de hoofdrollen. Als we kijken naar de synopse die de film moet neerzetten ‘A young woman’s world unravels when a drug prescribed by her psychiatrist has unexpected side effects.’ dan laat dit veel te raden over. De biosfilm Side Effects is een psychologische thriller met drie dragers: Jude Law, Rooney Mara en de mooie Catherine Zeta-Jones. Mara kennen wij nog van haar opvallende rol in The Girl with the Dragon Tattoo. Ook nu speelt zij een mystieke rol vol wendingen in haar labiele karakter. De regie is in goede handen van de man achter  HaywireSteven Soderbergh.

Het verhaal

De voorstelling toont het verhaal van Jon Banks (gespeeld door Jude Law). Een Engelse psychiater die zichzelf wil bewijzen in het moderne Amerika. Banks krijgt Emily (gespeeld door Rooney Mara) als patiënt en zij blijkt aan flinke depressies te leiden. Dit onder andere omdat haar partner een tijd in de gevangenis achter de rug heeft. Mara rijdt op gegeven moment in een parkeergarage hard tegen een muur aan. Dit is het signaal dat ze op andere medicijnen moet. Het middel Ablixa lijkt bijeffecten te hebben waardoor haar energie maar ook kijk op de wereld flink verandert. Tot zij opeens bij thuiskomst van haar man in een ‘roes’ de man doodsteekt. Een merkwaardig plot is geboren.

Doktoren

De moord lijkt geleidelijk in de schoenen van de behandelend arts Bank te worden geschoven tot opeens een college dokter Dr. Victoria Siebert (een  rol van een bijna onherkenbare Zeta-Jones) opduikt die meer over het middel weet en publiceert. Ook blijkt Emily een verleden te hebben met deze dokter die spel lijkt te spelen met de gevolgen van het middel als ook behandeling van de depressieve Emily. De moord gepleegd door Emily begint grote gevolgen te hebben voor haarzelf als ook haar arts.

Film

Knop is de spanningsboog die Soderbergh heel lang weet vast te houden. De regisseur weet Mara goed neer te zetten en de ervaren Law de film goed te laten dragen. Ook opvallend is de originele rol van Zeta-Jones die als grote verrassing voor een flinke ontknoping zorgt. Oprecht een thriller met Side Effect waar soms wat meer vaart in had mogen zitten.

Ontknoping van Side Effects 

Het einde is wellicht is iets te zwak. Het lijkt dat er hier concessies zijn gemaakt in een iets te prettig einde met zwak bijeffect.

De trailer van Side Effects rondom de release in de UK:

FilmRecensies.TV: DRAMA-THRILLER Side Effects ‘Goed acteerwerk als side effect’: 7,0

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.