Brake speelt zich af.. in de achterbak van een auto. Deze beklemming van iemand die we letterlijk moeten zien sterven kennen wij uit onder andere Buried en Captivity. De vraag daarbij is vooral: kan zo een film op zeer klein oppervlak en vooral afhangend van dialoog de kijker boeien?

Immortal?

De man in de ’trank’ is de geheim agent gespeeld door Stephen Dorff(Blade/ Immortals). Dorff weet goed te boeien met angstvalligheid en dialogen rondom de geestelijke marteling in de achterbak van de auto. Want dat is het.

Saw

Brake ligt in het verlengde van kleine-ruimte-horrors zoals Saw, Captivity en Buried genaamd ‘single-setting thrillers’.  Dorff neemt ons letterlijk mee in zijn trip en telefoontjes die hij doet met vriendin en (oud) collega’s. Feit is dat de ontvoerders Jeremy Reins(gespeeld door Dorff) willen  uithoren en bespelen om de geheime plek te leren kennen waar de president van de VS zich bevindt. Het loslaten van insekten in zijn ruimte, het vullen met water en andere stoffen doen Reins niet zomaar breken ook niet het bespelen van zijn psyche met zogenaamde andere slachtoffers waaronder zijn vriendin. Op het moment dat je het als kijker wel hebt gehad met de kleine ruimte performance lijken de plotwendingen zich op te stapelen. Verrassend beklemmend en een topprestatie van acteur Stephen Dorff!

Bekijk de trailer met Stephen Dorff van ‘Brake’ in:

FilmRecensies.TV: THRILLER Brake(2012): ‘Verrassende achterbak thriller’: 7,5

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.