Warrior oogt -kijkend naar de filmposter- een zwaar agressieve vechtfilm. Enerzijds is dat ook, maar de film kent een rode draad die wellicht wel in een totaal andere film thuis hoort. Met de zeer ervaren en in de film ex-dronkaard Nick Nolte als de vader van twee ontreddende broers een film die aan alle kanten zwaar bevochten is. Een strijd, een gevecht,  een familiedrama een kooigevecht en gevecht voor lijfbehoud en het doorkomen van de recessie.

Broers

Tom Hardy (door zijn rol in Inception in 2010 bij het grote publiek bekend geworden) speelt Tommy, de als marinier-getrainde broer van Brendan Conlon(gespeeld door Joel Edgerton). Hun vader (Nick Nolte) is in hun jeugd verslaafd geweest aan drank en ook de zorg voor hun zieke moeder verwaarloosd met de dood als gevolg. Zeer duidelijk een familie die uitelkaar is getrokken waarbij vader Conlon altijd achter de talentvolle Tommy heeft gestaan en broer Brendan te weinig heeft gecoached.

Harde kooigevechten

Een verhaallijn die puur gericht op de vader-zoonrelaties niet boeiend zou zijn en daarom een zwaar contrast kent in de zware fysieke full-contact vechtsport die beide broers bedrijven. Waar broer Brendan als docent wordt geschorst door de bloednodige straatgevechten die hij voor geld weer is begonnen er is een boeiend plot geboren waarbij:

– de Amerikaanse recessie (Brendan moet zijn huis verkopen als hij niet meer gaat verdienen);

– het uit missie voor de klas staan als docent ook als weet dat het barweinig verdient;

– een heavy vader-zoonrelatie waarbij het drankprobleem van vader het gezin helemaal kapot scheurde;

– de marinier Tommy die ondanks het redden van een leven van zijn oorlogsmaat voor insiders een held is, voor outsiders als crimineel wordt gezien.

Bekijk hier de  officiële trailer van Warrior:

http://www.youtube.com/watch?v=54vrgCP5nlc

FilmRecensies.TV: THRILLER-DRAMA Warrior(2011): ‘Zwaar bevochten vader-zoonrelatie’: 7,5

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.