Flight Movie
In de aktie-thriller Flight zien wij Denzel Washington op zijn best. De piloot die onder verdachte omstandigheden een vliegtuig laat crashen met ‘maar’ enkele doden wordt zelf een verdachte. De twist in deze film is niet geheel verrassend, wel de manier waarop en vooral het acteerwerk van hoger niveau. Knap hoe oud-gediende Zemeckis de film van thriller, aktie, drama naar soms komische schouwspel weet te krijgen. De boodschap van Zemeckis is heel duidelijk.

Het verhaal

Whip Whitaker (Denzel Washington) is een ervaren piloot die zijn vliegtuig ergens in het weiland weet te landen als zijn apparatuur uitvalt. Aanvankelijk wordt hij in  de media als held neergezet, even later kijkt ook hij in de spiegel. Een spiegel die drank- en drugsgebruik laat zien en daarmee onverantwoordelijk handelen als piloot. De kracht van het verhaal is dat Whitaker zelf eerst geloofd de held te zijn. In het midden van de film zien we heel duidelijk een verslaafde die niet weet om te gaan met zichzelf. Zeer indrukwekkend gespeeld door Washington hoe hij laat zien vooral van zijn eigen persoonlijkheid te willen vluchten. De vliegtuigmaatschappij heeft voor Whip een deal klaar waarbij vooral het mankement aan het vliegtuig als dé oorzaak moet dienen. Lullig dat er dan toch alcohol aan boord wordt gevonden.

Regie 

De crash is subliem in beeld gebracht. Hulde voor het acteerwerk van hoofdacteur die het geheel letterlijk van het scherm laat spatten. Subliem is de dubbele laag die Robert Zemeckis (veel samengewerkt met Spielberg) aannemelijk in het verhaal brengt. We zien overtuigend een ‘held’ worstelen met het imago dat niet de identiteit is. Hiermee lijkt de regisseur een zwaar maatschappelijke issue op luchtige wijze neer te zetten. Het zet de kijker heel duidelijk aan het denken. De sidekick in de vorm van huisdealer John Goodman is de knipoog naar een zwaar drama.

Bekijk de trailer van Flight in HD:  

 

FilmRecensies.TV: THRILLER Flight (2013): ‘Wegvluchten’

Beoordeling: 7,5

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.