Aktieheld Bruce Wilis speelt Old Joe in een film die zich afspeelt in 2074. De gelijkenis met zijn Twelve Monkeys is snel gelegd. Kijk je snel dan zou je snel denken aan weer een variant op Die Hard. Dat men rondom tijdreizen hard en grof kan sterven, blijft uit het principe van Looper. Loopers overtreden de wet in tijdreizen en worden teruggezonden naar bountyhunters in de oude tijd. Aldaar is de plek duidelijk waar de persoon ‘ landt’  en wordt hij of zij doorzeeft met kogels. Dit wordt genoemd ‘close the loop’.

Cast 

De kracht van de film is vooral de chemie tussen acteurs Joseph Gordon-LevittEmily Blunt en Bruce Willis. Regisseur Rian Johnson kennen wij van zijn The Brothers Bloom en is tevens verantwoordelijk voor het verhaal van deze aktiefilm.

Iets recht zetten

Het thema in Looper en het euvel waar Wilis mee zit is wederom het recht zetten van iets uit verleden. Old Joe reist zelf terug om iet recht te zetten met een relatie (Qing Xu) die hij voor zijn ogen vermoord zag worden. Looper is een ultieme mix op snelheid over de moraal van tijdreizen, de mogelijkheid om iets recht te kunnen zetten en een strijd die je maar niet lijkt te winnen. Bruce Wilis bewijst wederom dragend te zijn in een film en een van de meest aannemelijke aktiehelden op de wereld te kunnen zijn.

Bekijk de trailer van Looper in HD:  

 

FilmRecensies.TV: THRILLER Looper(2012): ‘Waar een Wil is is een weg’

Beoordeling: 7,5

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.