Meeting Evil lijkt op afstand een maatschappij-kritische film. Om te waarderen wat je hebt moet je weleens door een rottige tijd heen om ‘weer te landen op aarde’. In Meeting Evil gaat de evil L. Jackson hier heel ver in met de mislukte makelaar John gespeeld door Luke Wilson. Meeting Evil is een kat-en-muisspel dat levens kost.

Levensverhaal

Richie meldt zich met een defect aan de auto bij het huis van John en zijn vrouw Joanie. De laatstgenoemde is met de kinderen het park in. John is alleen thuis en Richie belt aan of John hem even een duwtje wil geven. Dat Samual L. Jackson een bijna sympathieke intellectuele evil karakter kan neerzetten bewees hij al in het boeiende Unthinkable. In Meeting Evil gaat hij een stuk verder. John geeft niet alleen de auto een duwtje maar rijdt ook een stukje mee met Richie. Gewoon. Voor een ‘goed gesprek’. John lijkt langzaam zijn levensverhaal uit te rollen en Richie lijkt hem daarbij een spiegel voor te houden, of..

Moorden

De rit wordt daadwerkelijk ‘evil’ als de bedoelingen van Richie niet helemaal menselijk lijken. John wordt meegenomen op een rit waarbij veel voorbijgangers het leven laten als het Richie niet zint.

Meeting Evil boeit omdat je niet precies weet wat er gaat gebeuren. Voor even lijkt de L. Jackson uit Pulp Fiction te zjn opgestaan en het spel tussen Wilson en L. Jackson is daarbij subliem neergezet in een bovengemiddelde thriller met bloederige moraal.

Bekijk de featurette van Meeting Evil:

FilmRecensies.TV: THRILLER Meeting Evil(2012)

‘Goede cast versterkt matig verhaal’ + featurette VIDEO

Beoordeling, review: 7,0

 

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.