Van de makers van de topper Shaun of the Dead komt het tevens Britse Attack the Block.  Aliens schieten uit de hemel en vage monsters met grote koppen en tanden bestormen de flats en jeugd in Zuid-Londen, Engeland. Net als in Shaun of the Dead speelt Nick Frots ook in deze Attack the Block. Regisseur en schrijver Joe Cornish was ook verantwoordelijk voor de screenplay van TinTin.Achtervolging

Het continu boeiend blijven in de zeer absurde verhaallijn is wellicht wel de sterkte van Attack te Block. De cast is -buiten Engeland- relatief onbekend en daarmee heb je als kijker ook geen vooroordeel aangaande de typetjes. Een groepje jongeren dat in Zuid-Londen aanvankelijk de buurt terroriseerde, lijkt nu het deel van de Engelse hoofdstad te moeten ontdoen van.. aliens.

Vallen op hun dak

De monsters komen letterlijk op hun dak vallen. Bepakt met honkbalknuppels en zelfgemaakte monster-killing-oplossingen rennen de criminelen voor hun leven. De Britse humor die ook veel horrors zoals Shaun of the Dead is te ontdekken duikt ook hier op. Denken de jongeren de meeste monsters te hebben omgelegd, komen de ouders langs. En die zijn een stuk groter. Onmogelijke situaties ergens in de achterbuurten van Londen in een ‘inner city VS outer space’. Zeker de moeite waard!

 

Bekijk hier de HD-trailer van Attack the Block:

Bekijk hier een clip uit de film Attack the Block:

 

FilmRecensies.TV: THRILLER-SCI-FI Attack the Block(2011): ‘Aliens bestormen flats in Zuid-Londen’: 7,0

 

 

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.