la_ca_0102_jupiter_ascending

Jupiter Ascending moet door gaan voor een blockbuster SFX film. Een spektakel dat enkele maanden is opgeschoven gezien de concurrentie in de bios. De flinke trailer moet bezoekers naar de bios lokken. En dat lijkt deels te lukken. Helaas wel een trailer waar alle hoogtepunten – en een kort verhaaltje – goed aan elkaar zijn geplakt. In de bios.. blijkt de werkelijkheid anders te zijn. Dit ondanks de talentvolle regisseurs Andy Wachowski (ook schrijver van het verhaal) en Lana Wachowski die wij kennen van The Matrix en V for Vendetta. Niets van deze vindingrijke filmspektakels vinden wij terug in Jupiter Ascending. De Amerikaanse actiehelden Mila Kunis en Channing Tatum hadden het verhaal moeten redden. De betere acteerprestatie in deze film lijkt van oud-gediende Sean Bean te komen. Ook de soms arty ontwerpen van de sets, brengen nog wat eye candy, maar kunnen de film en het verhaal niet redden. 

jupiterascendingtatumkunisrocketboots

 

Rommelig verhaal

Een rommelig waanzinnig verhaal brengt ons naar Jupiter Jones, gespeeld door Kunis. Zij is geboren onder een sterrenhemel en is dochter van een een begaafd astroloog die spijtig nog voor haar geboorte wordt vermoord.  Zij en haar moeder kennen een pover bestaan als schoonmakers. De genetisch gemanipuleerde jager Caine (gespeeld door Channing Tatum) daalt af naar aarde om Jones te redden en te beschermen tegen al het kwaad in het heelal die Jones als bedreiging zien.

Jupiter Jones was born under a night sky, with signs predicting that she was destined for great things. Now grown, Jupiter dreams of the stars but wakes up to the cold reality of a job cleaning other people’s houses and an endless run of bad breaks.

Het verhaal rommelt al snel aan het begin van de film als vreemde gasten vechten om de aarde als erfenis. Maarja.. deze behoort toe aan Jones. Schijnt.

JupiterAscending-Woman-Slave

SFX

De film is een lange aaneenschakeling van actiescènes die zich vooral in een ruimte gevuld met green screens plaatsvindt. Helaas te flauw en teveel in herhaling. We lijken het allemaal wel een keer te hebben gezien in zomaar een SFX film. De film had kunnen winnen aan balans door de special FX in te wisselen voor een gedegen avontuurlijk verhaal met wat meer geloofwaardigheid. De film lijkt scene voor scene aan elkaar te zijn geplakt of.. achteraf nog te zijn aangepast om.. ja waarom eigenlijk? Opeens kunnen schoenen vliegen en spontaan vliegt men even vanuit de ruimte langs de aardbol om daar iets uit te vechten. Enige samenhang lijkt vaak te ontbreken.

Hopelijk herstellen de Wachowski’s dit debakel met een ijzersterke nieuwe film. Zelfs een opvolger in de Matrix-reeks had meer geboeid dat dit flauwe kat-en-muis spel in ruimte.

Trailer (3) van de film Jupiter Ascending HD 

FilmRecensies.TV: THRILLER-SFX Jupiter Ascending ‘Kolder in de Kosmos: 3,0

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.