The Innkeepers kent als film een leuk principe. Twee werknemers moeten in het laatste weekend voor sluiting ‘nog even’ op het hotel passen. Een fraai pittoresk oud hotel met een verleden , met een verhaal.

Oppassen op een failliet Inn

Luke(comedian Pat Healy) en Claire (de veelal zo mooie Sara Paxton) moeten in het laatste weekend van het bestaan van hotel Yankee Pedlar Inn op het hotel passen. Ze hebben dienst en wisselen dit de nachten en dagen af. Luke -gek op mysterieuze verschijningen- beweert in het hotel spoken te hebben gezien.

Onscherp als dat de twee zijn mogen ze enkele gasten verwelkomen in het laatste weekend. Een moeder die in scheiding ligt, een bekende actrice die een congres heeft in de buurt maar ook contacten legt met de ‘doden’ en een oudere man die ooit zijn ‘honeymoon’ in het hotel kende.

Het verhaal

De film houdt de kijk lang in spanning. Te lang. Verschijningen zijn er nauwelijks en de dialogen tussen Claire en Luke kunnen niet altijd boeien maar zijn wél de rode draad in het verhaal. De verveelde Claire luistert graag naar de ‘spook’-verhalen van college Luke en probeert zo de tijd te doden. Totdat er opeens wellicht wel en misschien wél verschijningen zijn in het hotel. Luke en vooral Claire gaan op onderzoek uit.

Een film met een aardig concept maar te weinig boeit. Ook de ‘ontknoping’ is niet altijd het wachten waard. Inn is vooral ‘out’.

Bekijk hier de officiële trailer van The Innkeepers(2011):

FilmRecensies.TV: THRILLER  The Innkeepers(2011):’Anti-climax boeit te weinig’: 5,0

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.