Woody Harrelson speelt de anti-held Defendor in de gelijknamige film. Het is een mix van aktie maar met veel gevoel voor persoonlijk drama. Arthur Poppington / Defendor werkt als medewerker bij de gemeente weginrichting en is buiten werktijd de anti-held Defendor. Als zoon van een verslaagde moeder heeft hij een sterk anti-gevoel voor het crimicircuit dat rondom de handel in drugs handelt. Zijn drijfveer is dan ook om de ‘Captain of Industry’ uit de drugswereld om te leggen.

Tijdens een van zijn optredens als crimefighter Defendor ontmoet hij de verslaafde  Kat ( Kat Dennings ) die hem bijstaat in zijn strijd. Defendor wordt voor zijn illegale politie-agent-spelen gearresteerd en balanceert op de rand van gekte en crimefighter.

Iets teveel Woody

Defendor komt niet helemaal uit de verf. Harrelson kan als ervaren acteur dit genre niet helemaal trekken daar waar hij  ultiem is gecast voor deze rol. Het karakter oogt plat en simpel en had meer als een stripheld naar het scherm gebracht mogen worden. Acteurs als Kat Dennings en de foute informant Elias Koteas trekken het werk niet omhoog. Defendor kan welzeker regelrecht naar de filmhuizen gezien een hoog cultgehalte. De rol als anti-held en de zwarte sfeer in de aktie-drama is Harrelson dan ook op het lijf geschreven.

FilmRecensies.TV: beoordeling recensie review AKTIEFILM Defendor (2010) :6,5

De Red Carpet video van de première van Defendor:

http://www.youtube.com/watch?v=LTr6BkswBHs

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.