Stallone is een zestiger met een imagoprobleem. Lange tijd was hij ‘Rocky’ en te lang was hij ‘Rambo’. Beide krachtige karakters hebben nog steeds een lang leven op het filmdoek. Het is duidelijk dat de volwassen en nog steeds zwaar afgetrainde Sylvester Stallone(1946) een bewijsdrang heeft. The Exendables is een snelle actiefilm die door Sly zelf is geschreven én verdienstelijk is geregisseerd met een krachtige topcast als Willis, Stallone zelf, Lundgren en Schwarzenegger die nog voor heel even als mystieke figuur op het witte doek verschijnt.
The Expendables zijn een groep huurmoordenaars die onrecht uit de wereld helpen. Een gedachtengoed die Stallone vaker hanteert. Ook nu in zijn verhaal over deze sociaal voelende moordenaars. De openingsscene doet keihard denken aan de Irak en Afganistan taferelen van zomaar anti-Amerika groeperingen. Stallone, Lundgren en collega’s rekenen keihard en vol cynisme met ze af.
Normaal gesproken bestaat de groep niet uit huurlingen maar als de VS ze vraagt om een Zuid-Amerikaanse dictator om te brengen te helpen gaan ze toch. Dit kenmerkt het welzeker zwakke verhaal met doorzichtige rode draad waarbij Stallone als hoofdrolspeler soms kunstmatig in het zadel wordt geholpen. De overmacht aan (jaren tachtig) toppers zoals Bruce Willis, Jet Li (met een zwak optreden), Mickey Rourke en Schwarzenegger (met een kort optreden) stuwen het actieverhaal niet naar een zeer boeiende hoogtepunt. Het is duidelijk dat deze actiefilm een Actiefilm is met de hoofdletter A die de VS goed is ontvangen en Stallone zijn alweer derde jeugd gaan meegeven want deel twee is reeds aangekondigd.

FilmRecensies.TV: beoordeling recensie review AKTIEFILM The Expendables(2010) ‘Stallone overtreft zichzelf maar komt tekort: 6,0

 

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reacties

  1. Ron Berends 24 november 2010

    Sorry maar ik vond hem echt goed tegenvallen