Ik was persoonlijk wat huiverig voor deze film. De regisseur heeft niet écht een actieverleden maar James Mangold kunnen wij wel betrappen op toppers als Identity, Kate & Leopold en.. Copland. Allen films die anders doen verwachten en na het zien van de film keihard meevallen en vermaken. Zo ook de actiefilm Knight and Day met Tom Cruise en Cameron Diaz.
Knight and Day met spion Roy Miller(Cruise) kent een flinterdun verhaal afgespeeld op hoge snelheid. Qua tempo en acteerprestatie doet de film veel denken aan Mission Impossible. De rol van actieheld-spion is Cruise wederom op het lijf geschreven. De eigenzinnige Diaz huppelt er welverdiend omheen. De ervaring van beide topacteurs maakt de actiefilm voorzien van ultieme special effects (een auto met criminelen wordt verrasssend door een horde stieren geschept) met dito achtervolgingen die subliem in beeld zijn gebracht. De hoge snelheid doet geen moment vervelen of twijfelen aan het platte verhaal. Knight and Day is 100% actie, vermaak en humor. Wellicht had dit wel de James Bond van 2010 kunnen zijn. Na het wat vreemde Valkyrie is Cruise weer terug op het oude nest. Met Mission Impossible IV(2011)  in het verschiet is dit mooi voorspel.
En zoals ze zo mooi zeggen in het Engels: ‘Even a good no-brainer action movie requires brains to make.’ Chapeau Mangold, Cruise en Diaz voor een supervermakelijke actiefilm.  

FilmRecensies.TV:AKTIEFILM Knight and Day(2010) ‘Cruise is de eeuwige Knight’: 8.0

 
  

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.