Met uitspraken als ‘Sorry dat we jouw vader opdronken’ en ‘Waarom heb je jezelf niet voor een auto gegooid’ hebben wij de meeste rauwe maar ook boeiende en originele komedie van 2010 te pakken.  Wat kleine dips drukken de pret niet in deze komische drive en dito chemie tussen twee talentvolle acteurs.

Sterk begin

Due Date begint ijzersterk.  zakenman Peter Highman(gespeeld door Robert Downey Jr.) en  artiest Ethan Tremblay (‘echte’ naam Ethan Chase) gespeeld door Zach Galifianakis -bekend van The Hangover- ontmoeten elkaar op het vliegveld. De chaotische ontmoeting mondt uit tot een rel in het vliegtuig waarbij beiden uit het vliegtuig worden gezet. Omdat ze op de zwarte lijst zijn gezet, moeten ze met de auto richting huis. Omdat Highman zijn portomonnee niet heeft, zal hij in de huurauto van Tremblay richting huis moeten rijden. Samen met de mastuberende hond vvan Tremblay.  

Tegenstrijdige karakters

Galifianakis en Downey Jr. zijn ultiem getypecast. De warrige en dromerige Tremblay botst voortdurend met de zakenman Highman die op het punt staat vader te worden. De snelle dialogen waarbij slapstick en rake dialogen elkaar afwisselen zorgen voor een boeiend schouwspel dat los van wat ‘saaie’ filmmomenten een film lang blijft boeien.

Trailer Due Date versie 2:

http://www.youtube.com/watch?v=_QrUzXj1k_Y

FilmRecensies.TV:KOMEDIE Due date(2010): 7,5

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.