Skyline lijkt 100% te zijn gemaakt voor de videomarkt. Als we kijken naar het verhaal, de synopse en het soort acteurs althans. Wat we heel duidelijk zien is dat de regisseurs en schrijvers een achtergrond kennen in Visual Effects. De jonge broers Greg en Colin Strause(The Brothers Strause) kennen een reeks van producties waar zij de effecten voor mochten verzorgen zoals X-Files, Avatar en 2012. 

Zwak verhaal

De onafhankelijk geproduceerde film Skyline balanceert op grootse special FX maar faalt in de volledige verhaallijn en regie van de relatief onbekende hoofdrolspelers zoals Eric Balfour. Hét verhaal: aliens hangen met hun ruimteschepen boven LA en zuigen ensen hun schepen in met aantrekkend blauw licht.

Veel groen scherm

Een van de broers Strause legde tijdens een interview op het Toronto festival in Canada uit dat het filmen vooral voor een groen scherm gebeurde en en wel in zijn eigen huis. De speciale effecten doen veel aan Indepence Day denken het principe van mensen de schepen omhoog brengen lijkt een kopie van War of the Worlds, net als de tentankels die aan de boosaardige aliens hangen en mensen uit hun huizen willen slepen.

Opbrengst

Waar de kosten vooral niet naar de acteurs, het verhaal en de lokaties zijn gegaan is de geschatte opbrengst van Skyline half december 2010 in de VS kwam op ruim 20 miljoen dollar. Begin 2011 is deze in Nederland in de bios te zien. De trailer en effecten zijn slim bij elkaar gebracht als ook de buzz rondom de promotie en geruchten dat er al een deal is voor deel 2 van Skyline. Bij de eerste dialoog die zich aandoet in deze film zal zelfs de doorgewinterde SCI-FI fan zijn afkeer tonen.

FilmRecensies.TV:SCIENCE FICTION SKyline(2010): 4.5

 

http://www.youtube.com/watch?v=qDJfue-Aanw

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. Erwin 22 februari 2011

    Bagger film!!!! wat een zwak slap verhaal... het goedkope aftreksel van Independence day

  2. koekeloere 10 maart 2011

    Meeslepende film met matig acteer werk. Het verhaal is niet echt oorspronkelijk, het einde wel. Dan bedoel ik net voor het "aanhangsel einde" want, hoewel verassend om ook eindelijk eens in de alien industrie te kunnen kijken is het brein dat toch weer de alien weet te kunnen temmen volledig bespottelijk en geeft eigenlijk blijk van hoeveel moeite er nog steeds is om iets gewoon slecht af te laten lopen. een 6

  3. [...] zijn genialiteit tentoon kunnen stellen. Het gerecenseerde betreft een film, die de naam Skyline heeft gekregen. Deze meesterwerk staat van het vlammende camerawerk, bovenmaatse acteerprestaties [...]