Bij de Lovely Bones zit je tot lang op het puntje van je stoel. Toch vertelt het verhaal  en ook de trailer al snel wat er is gebeurd.

Het mystieke, dromerige maar tegelijktijd keiharde The Lovely Bones is een diamant in zijn genre. Naast het verhaal, de mooie geluiden, de subtiel verwerkt speciale effecten als ook het acteeroptreden van de jonge Saoirse Ronan (1994) verbaast vooral regisseur Peter Jackson.  Na de vooral op special effect gebalanceerde films bewijst Jackson ook een echte spannende film te maken.

Susie Salmon wordt -van school op weg naar huis- op gruwelijke wijze vermoord door een bekende bij haar uit de buurt. De jonge Sussie (gespeeld door Saoirse Ronan) wordt vermoord en niet gevonden. Vader Mark Wahlberg en moeder Rachel Weisz raken compleet hun normale bestaan kwijt waarbij Jackson heel aannemelijk de verwording van vader en moeder laat zien op het beeld.

De rol van enge buurman gespeeld door een onherkenbare Stanley Tucci is genomineerd voor een Oscar.

Het enige punt van kritiek is wellicht dat The Lovely Bones soms iets te zweverig is en van de clue en motivatie van de moordenaar afdrijft. De beelden zijn dan weer zo mooi gestyleerd dat het een subtiele spirituele pauze is in een film die we toch echt als thriller moeten bestempelen.

FilmRecensies.TV: beoordeling recensie review THRILLER The Lovely Bones (2010) :8,5

Bekijk hieronder de trailer van The Lovely Bones in HD:

http://www.youtube.com/watch?v=ikUWKi0W5_g

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.