085p2fqlwv7o8_full

Komiek Seth MacFarlane is de bedenker van Ted 2. MacFarlane kennen wij als de creatief achter serie Family Guy, bij Ted is hij volledig verantwoordelijk voor filmproductie, inclusief de stem van Ted. Ted is de pratende teddybeer met grove humor. In deel 2 is Ted serieuzer. Ted wordt namelijk niet gezien als mens. In een flinterdun verhaaltje boeit Ted welzeker.. op zijn tijd, maar hobbelt de film door op het succes van deel 1.

Het verhaal

Ted 2 gaat trouwen. Zo opent de film. Zijn vriend – en beetje vader – John (Mark Wahlberg) is wederom van de partij. Jessica Barth is Tami-Lynn, de vrouw van Ted. Voor even, want Ted wordt maar niet erkend als mens. Dit is het flinterdunne verhaal in Ted 2. Een opvolger die iets te snel te lijkt gemaakt en minder verrassend dan deel 1 uit 2012. Ted 2 is serieuzer en daarmee lijkt de pratende beer niet altijd geslaagd als hoofdrolspeler. Hilarisch – en herkenbaar – zijn de huwelijksperikelen van de pas getrouwde beer. Ted en zijn vrouw willen kinderen. Onmogelijk want Ted heeft geen geslachtsdeel. Helaas te vaak aanleiding voor flauwe grappen die niet altijd geslaagd lijken. Bij de poging tot adopteren wordt de status van Ted doorgelicht en komt de asociale beer in de problemen; hij wordt niet erkend als mens maar als ‘ding’  of ‘bezit’. 

Humor

De serieuze toon van de film slaagt niet altijd. De relatieproblemen van van Ted en zijn vrouw zijn herkenbaar voor een breed publiek, het verkrijgen van een status als mens lijkt een sneer naar vage wetgeving in de VS.

56b7f6a69af7d1698c7f79531bd5081f91e7708a

Ted 2 begint veelbelovend, maar zakt snel in. Ted wordt niet gezien als mens en dit ettert te lang door in de film. Als zijsprong krijgt John een relatie met de juridisch adviseur van de beer. Ted zoekt verder naar een geschikt zaaddonor wat welzeker grappig situaties oplevert. Voorspelbaar en zoet. Echt grappig en vol beeldgrappen is het slot op de Comic Con. Een beurs voor helden en stripfiguren. Patrick Stewart doet ook meer en even zien we een cameo van Morgan Freeman. Freeman lijkt niet geheel in de film te passen, maar heeft een functie in het verhaaltje.

Soms te flauw

Veel grappen zijn al in overvloed gemaakt in deel 1, het verhaal lijkt soms wat misplaatst in de platte komedie en ook Wahlberg is niet geslaagd in deze bijrol. Wellicht kan een Ted 3, waar de beer vast is gescheiden en de platte grappen als vrijgezel weer terug zijn van weggeweest, overtuigen.

[FilmRecensiesTV] HUMOR TED 2 ‘Ted blijft bere(n)gezelllig!’: 5,5

 

 

Related Article

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.