FilmRecensiesTV review:

Productieontwerper Travis Zariwny mocht de remake maken van de originele Cabin Fever horror uit 2002. Cabin Fever? IMDB: 

A group of five college graduates rent a cabin in the woods and begin to fall victim to a horrifying flesh-eating virus, which attracts the unwanted attention of the homicidal locals.

Cabin Fever' Infection Spreads In This Exclusive Clip - Bloody Disgusting

Niet echt geslaagd

De remake van de horror die al veel delen naar video zag gaan, is niet compleet geslaagd. Het origineel uit 2002 was van Eli Roth. Roth (1972) kennen wij van producties zoals Hostel en The Green Inferno. Zijn producties zijn goor en worden gezien als ‘frisse horrors’.

CABIN-FEVER-image-via-IFC-Midnight

You may not have noticed unless you’re a true horror geek, but in the last decade Eli Roth’s Cabin Fever has actually developed into its own franchise. The first sequel, titled Cabin Fever 2: Spring Fever, was made back in 2009, and a second, calledCabin Fever: Patient Zero was actually released earlier this year. Rather than moving forward, however, it now seems that the series is taking a step backwards, as it has been announced that the Eli Roth original is getting remade – but with an extra special twist.

Zonde van deze remade

Het is formeel een remade; het originele script is hergebruikt en wat aangepast. Het verhaal? Een groepje jongeren gaat kamperen in het bos. In een hutje ergens in een gebied zonder bereik en vooral veel bos en natuur. Ze hebben geen kaart van de omgeving en lijken compleet onvoorbereid.  In een matig gespeeld schouwspel zien wij vijf naïeve jongeren een dorpse omgeving intrekken. Kenners kennen het verhaal en weten wat staat te gebeuren. We wachten vooral op de twist in het verhaal. IMDB zegt:

While visiting their getaway cabin, five friends succumb to a flesh-eating disease.

Na het ontmoeten van wat wazige figuren bij het tankstation – en onnodig stelen van snoep – rijden de vrienden het bos in. Hoog en afgelegen. Als een van de vrienden in aanraking komt met een persoon die is besmet, ontspint het verhaal zich. Bloederig, maar vooral amateuristisch om van een boeiende remade te spreken. Het is vooral wachten op weer een nieuw deel uit deze reeks van de hand van de horror-meester zelf.

Video & foto

2 video 3 foto

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.