FilmRecensiesTV review:

Dark Places is een moeilijke film. Het is een thriller die moeilijk op gang komt, maar wel een sterk einde van de film kent. Daarentegen staat het einde van de film is zwaar contrast met het begin. Dark Places is een verhaal in een verhaal. Daarbij ook het verhaal van getuigen. We zien in hoofdrol Libby Day. Zij wordt gespeeld door een soms wat ongelukkig gecast Charlize Theron. IMDB zegt over de film: 

Libby Day is a lifeless woman who survived the massacre of her family in their farmhouse in the countryside of Kansas when she was eight. She’s been living on donations and lectures ever since. Thirty years ago, the police believed that a satanic cult was responsible for the murder of her mother and two sisters, and her brother Ben was convicted with her testimony in court. Today, however, an acquaintance, Lyle Wirth, invites Libby to visit “The Kill Club”, where amateurs investigate famous crimes, and she finds that they believe Ben is innocent. Libby needs money and, in return, accepts to revisit the slaughter of her family and comes up to the painful revelations and the ultimate truth.

Dark Places - Kijk nu online bij Pathé Thuis

 

Naar een boek

De actrice kan de film dragen, maar is niet dominant en sterk aanwezig als in bijvoorbeeld Snow White and the Huntsman. Theron speelt een getuige van haar eigen verhaal. Een complexe verhaallijn die niet altijd helemaal goed van het scherm spat. Theron lijkt overduidelijk als publiekstrekker te zijn aangetrokken in een wat vreemd verhaal en matige cast. Dark Places is verfilmd naar een boek van Gillian Flynn. Wij kennen haar ook van het novel (en verfilming) Gone Girl. Met Sheron heeft Flynn deze keer een minder geslaagde hoofdrolspeelster gevonden – dan Rosamund Pike – helaas.

charlize-theron-dark-places

Het verhaal

Libby Day (gespeeld Charlize Theron) was acht jaar toen haar (gescheiden) moeder en zusjes werden vermoord. Dit onder zeer vage omstandigheden met wellicht meerdere daders. Zij vlucht het huis uit en overleeft, om vervolgens te moeten getuigen tegen haar broer Ben. Haar broer werd veroordeeld voor de moorden en kreeg levenslang. Als een groep misdaad enthousiastelingen genaamd The Kill Club, Libby vijfentwintig jaar later vinden met Libby terug naar het verleden om erachter te komen wat er echt in het ouderlijk huis is gebeurd.
Review: Dark Places - Hello Geeky World

Twist

Het begin van de film is een wazige vertelling. Karakters worden plat en te snel neergezet in een film die meer diepte verdient in zijn uitvoering. Het onderzoek dat Libby uitvoert (na ruim 25 jaar) brengt haar kinderlijk eenvoudig naar de juiste aanknopingspunten. Bijna op een laconieke manier. De vertelling geschiedt vooral met het snel door elkaar snijden van het heden en het verleden. Als kijker goed te volgen. Omdat deze mix met prettig beeldritme richting het einde van de film op snelheid toeneemt, wordt je letterlijk in de clue van de film meegetrokken. Dit maakt een vaag begin, een wazige start van de het plot en film met teveel vraagtekens.. gedeeltelijk goed. 

Video & foto

3 video 3 foto

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.