FilmRecensiesTV review:

HALL is een bijzondere zombiefilm. Het is tevens de eerste lange film van regisseur Francesco Giannini die wij beter kennen als acteur in films als  X-Men: Days Of Future Past, Noël, en 300. De regisseur acteerde in zijn jonge jaren om zo zijn studie te betalen. In Japan heet de film overigens Lockdown-hotel. De film is een kickback naar de horrorfilm uit de 70s waar virussen centraal staan. Ook is de film in het tijdperk COVID-19 zeer relevant. IMDB over HALL:

When a debilitating sickness spreads across a long hotel hallway, a few scattered victims fight for survival, and try to escape from the dark narrow stretch of isolated carnage.

HALL Official Trailer (2020) Zombie Movie - YouTube

Zombiehotel

We volgen een gezin die verblijft in zomaar een hotel. Moeder Val – gespeeld door Carolina Bartczak – en dochter Kelly – gespeeld door Bailey Thain – moeten het in de hotelkamer gezellig houden met de agressieve vader Branden, gespeeld door Mark Gibson. De jonge regisseur zegt in een interview met Rue-morgue over de film: 

The original script came to me about three years ago from Adam Kolodny. I had worked with Derrick on a short film and we clicked, and when Adam approached us with the story of HALL, Derrick and I began working until we turned it into what is now. The topics of vaccines, flu shots, and government conspiracies have always fascinated me. I wanted to explore the question: what would happen if vaccines were created intentionally for purposes of government control and for the profit of the pharmaceutical industry, not necessarily to cure viruses? It was an interesting angle I hadn’t seen a lot, so we started there. I worked tirelessly with both writers. We managed to really bring out the best in each other.

 

HALL (2020) Reviews and Canadian release news - MOVIES and MANIA

 

 

HALL speelt zich vooral af in de hall van een hotel. Dit geeft een flinke beklemmende sfeer, maar wordt in de loop van het verhaal ook wel wat saai beperkt in locatiebeleving. Als vader en docht hebben gezwommen in het hotel van het zwembad, rammelen de zombies geleidelijk aan de hoteldeur. Letterlijk. Er is een besmettelijke viruslucht losgelaten in een deel van het hotel. Als moeder en dochter een verstopspelletje spelen, verandert de hal in een zombiehotel.

Plotarmoede

HALL kent een zwak verhaal, dat meer voor een korte film geschikt lijkt. De lange scene dat moeder op de grond zit voor haar hotelkamer met trage, kruipende zombies in de hal buigt de opgebouwde spanning om in een pretentieloos verhaal waar de hoofdrolspelers stemmen horen en moeder Val zich maar weinig lijkt te bekommeren om haar dochter die nog ergens in de trapgat verstopt zit. De film lijkt dan ook net op tijd te eindigen om niet te vervallen in rariteiten die een bloederige plot hoog moeten houden. HALL is een aardige poging van lerend horror-regisseur Giannini.

Video & foto

1 video 3 foto

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.