FilmRecensiesTV review:

De markante film Mom and Dad is direct al een van de meest opvallende films uit het jaar 2018. Zonder de acteurs Blair en Cage – die de doorgedraaide ouders spelen in deze originele horror – zou deze originele horror-film weinig aandacht hebben gekregen. Rottentomatoes zegt over deze film:

Mom and Dad is a nutter of a film that is highly entertaining and knows exactly what it is doing. Brian Taylor definitely knows how to craft insanity and how to make it fun to watch.

Het verhaal en regie is in handen van Brian Taylor. De Amerikaan is bekend van Gamer en de actiefilm Crank. Ook is hij bekend van de wat vagere en niet geheel gelukte film Ghost Rider: Spirit of Vengeance uit 2011. De link tussen Ghost Rider en Mom and Dad is het opnieuw regisseren van Nicolas Cage

Het gekke verhaal

We beginnen in het gezin van de Ryans met moeder Selma Blair en de kinderen – met een talentvolle dochter gespeeld door Anne Winters – op zomaar een Amerikaanse school. IMDB legt de film uit als:

A teenage girl and her younger brother must survive a wild 24 hours during which a mass hysteria of unknown origin causes parents to turn violently on their own kids.

Om onduidelijke redenen slaat de sfeer om en jagen de leraren de leerlingen op. Feit is dat de ouders de drang tot zorgen, spontaan – waarschijnlijk door een virus – zien omdraaien tot een een drang om hun kroost… te vermoorden. Gruwelijke scenes leiden vervolgens een “horror-comedy” in.

Dus?

Blair en Cage spelen uitstekende psychopatische ouders. De relatieproblemen maken even plaats voor een kat-en-muis spel met hun kinderen die zichzelf in de kelder van hun ouderlijk huis hebben opgesloten. Naast het ouderlijk geweld, kent het verhaal weinig lijn. Mom and Dad is niet de meest overtuigende horror en het element comedy komt maar nauwelijks aan bod. Het is een film die opzien baart door het gekozen onderwerp en de gruwelijke vertaling naar het scherm. Voor Cage was het weer een uitstapje in weer een ander genre. Opvallend is het aantal verschillende filmposters. Het lijkt er op dat de makers maar niet de juiste positionering konden vinden.

Video & foto

2 video 3 foto

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.