FilmRecensiesTV review:

Met een onherkenbare Hugh Jackman (Blackbeard) en kinderster Levi Miller als Peter Pan zou je in theorie goed zitten met deze remake van Pan, Peter Pan. De trailers zijn fantastisch, het verhaal is reeds bekend. Toch lijkt Pan vooral tegen het plot.. en de eigen SFX te vechten en maar nauwelijks te overtuigen. Regisseur Joe Wright kennen wij onder andere van de goed gewaardeerde film Atonement.

pan

Peter Pan? IMDB legt uit: 

Twelve-year-old orphan Peter is spirited away to the magical world of Neverland, where he finds both fun and danger, and ultimately discovers his destiny — to become the hero who will be for ever known as Peter Pan.

In 1906 werd het gedeelte van The Little White Bird waarin Peter Pan voorkomt, gepubliceerd als kinderboek onder de titel Peter Pan in Kensington Gardens. Het werd geïllustreerd door Arthur Rackham. Barrie herschreef het toneelstuk Peter Pan or The Boy Who Would Not Grow Up in 1911 als een roman getiteld Peter and Wendy. In deze versie van het verhaal lokt Peter met het elfje Tinkerbel op een nacht Wendy uit haar slaapkamer en neemt haar mee naarNooitgedachtland (Neverland) zodat zij daar als een moeder voor hem en De Verloren jongens (Lost Boys) kan zorgen. Wendy ontdekt dat de dingen heel anders gaan in deze nieuwe omgeving en is vaak jaloers op Tinkerbel en Tijgerlelie. Via: Wikipedia.org.

pan-movie-pan-2015-38861033-1920-1280

Het verhaal vliegt weg

Dit is niet het verhaal dat je al kent“, zo wordt beloofd in de opening van Pan. De film zou het voorverhaal moeten zijn voor het sprookje dat onder andere door Steven Spielberg is verfilmd. Pan groeit als wees op in een.. niet heel prettig weeshuis.

12-year-old orphan Peter is spirited away to the magical world of Neverland, where he finds both fun and danger, and ultimately discovers his destiny — to become the hero who will be forever known as Peter Pan.

Ook de leiding heeft het niet goed voor met de eigenzinnige Peter Pan. Pan wordt net als de anderen op een nacht opgezogen door een piratenschip onder leiding van de excentrieke Blackbeard. Pan wordt meegenomen naar.. Neverland waar hij als 12-jarige uit de gebergte(n) elfensteen moet hakken. De beelden van het in de lucht binnenvaren van het schip in de wereld van Neverland, zijn indrukwekkend. Helaas kan de film dit visueel spektakel niet vasthouden. Pan ontdekt dat hij kan vliegen en maakt in gevangenschap vrienden met Hook om te vliegen.. naar het verborgen land van de elfen.

Geen spektakel

Pan roept een hoge verwachting op. Letterlijk. Helaas verdrukken wazige SFX-scenes de schoonheid die een film over Neverland verdient. Ook het acteerwerk van de hoofdrolspelers verwatert snel in een warrig slot en weinig overtuigend plot dat bol staat van het special FX geweld. Het bekende sprookjes van Peter Pan, Hook en Neverland had meer overtuiging, een fraai plot en overall eye candy verdiend.

Video & foto

3 video 2 foto

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.