FilmRecensiesTV review:

Pet is een matig thriller die – met hoogtepunten – door zijn origineel gegeven en goed spel van psycho Dominic Monaghan het kijken waard is. Pet is een van de eerste langspeel films van de Spaanse regisseur Carles Torrens (1980). IMDB over deze film: 

A psychological thriller about a man who bumps into an old crush and subsequently becomes obsessed with her, leading him to hold her captive underneath the animal shelter where he works. But what will the victim have in store for her captor?

Dierenopvang

Seth werkt op een dierenopvang en komt zo dagelijks in contact met dieren en… kooien. In de dagelijkse bus naar werk komt hij een oude ‘schoolvriendin’  tegen Holly (Ksenia Solo bekend uit Black Swan).  

PET Official TRAILER + ALL Clips (2016) Horror Movie HD - YouTube

Holly moet niet veel van de wat vreemde Seth hebben. Holly is voor Seth een obsessie en begint haar te stalken. Op haar werk, in het restaurant en hij achtervolgt haar naar huis om vervolgens Holly toch echt als bezit te gaan zien… in een kooi op het dierenasiel. 

Pet (Film, 2016) - MovieMeter.nl
Pet is vooral een gekooid verhaal

Pet is een psychologische thriller die het kijken waard is. Het verhaal wordt netjes opgebouwd, kent een aardig tempo en blinkt uit in uitstekend acteerwerk van ‘psycho’  Dominic Monaghan. Dat hij de kooi en zijn schaars-geklede ‘geliefde’ zolang ergens in de kelders van het asiel geheim kan houden, is wat vreemd. De dialogen zijn opmerkelijk en soms boeiend, met als hoofdvraag: ‘Wie is hier de echte psycho?’. De boel komt wat ‘snackish’ over met aan het eind aan aardige switch die de thriller net over de streep trekt. 

Video & foto

2 video 3 foto

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.