FilmRecensiesTV review:

The Ice Road met in de hoofdrol Liam Neeson

Neeson blijft ook op hoge leeftijd (geboren juni 1952) te zien in boeiende actiefilms. Deze keer boeiend maar ook een originele actiefilm waar vrachtwagens via ijswegen te hulp moeten schieten als er een mijn op instorten staat met tientallen mijnwerkers gevangen onder de grond.

After a remote diamond mine collapses in the far northern regions of Canada, an ice driver leads an impossible rescue mission over a frozen ocean to save the lives of trapped miners despite thawing waters and a threat they never see coming.

Neeson wordt gesteund door topacteur Laurence Fishburne met verrassend optreden onder de vlag van de deels ervaren regisseur (en schrijver) Jonathan Hensleigh. Hensleigh (geboren februari 1959) heeft de laatste jaren niet veel op het witte doek gekregen, maar kennen wij als schrijver van de Punisher en Armageddon, ook Jumanji en mede-schrijver van de hit Die Hard: With a Vengeance. Dit lijkt de grootste productie van de regisseur, schrijver en producent.

Groots

De beelden zijn groots. De overduidelijke Amerikaanse trucks die over het gescheurde ijs scheuren leveren spectaculaire beelden op, vooral op de momenten dat het fout gaat. Neeson speelt Mike McCann (een duidelijk Ierse naam net als de afkomst van Neeson zelf). Als in het noordelijk deel van Canada een mijn instort wordt een reddingsoperatie in gang gezet waarbij onder andere McCann wordt ingehuurd. Er volgt een kat-en-muis spel met niet alleen merkwaardige interne spanningen met de eigenaar van het huurbedrijf maar ook de belangen die de eigenaren van de diamantmijn kennen.

 

It follows a team of truck drivers on a dangerous mission over frozen lakes and winter roads to deliver a crucial component to save workers trapped in a collapsed mine.

Het acteerwerk is buiten Neeson en Fishburne van matige kwaliteit en de boel is soms net iets te voorspelbaar. De actiescenes met de trucks zijn origineel en vermakelijk, het plot blijft flinterdun en glijdt soms op het ijs iets te vaak onderuit in te trage vertellingen. De verbetenheid van Neeson gaat nooit vervelen.  

De film is niet alleen in de bios – waar de natuurbeelden ultiem tot zijn recht komen – verschenen maar ook op Netflix en Amazon.

 

Video & foto

3 video 3 foto

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.