FilmRecensiesTV review:

The Intern is een parel in het hedendaags filmaanbod. Nancy Meyers schreef en regisseerde The Intern over een oudere man Ben (gespeeld door De Niro) die op 70-jarige leeftijd stage loopt bij de 32-jarige CEO van een succesvol internetbedrijf. De Niro lijkt de fase in zijn leven te hebben bereikt dat hij ook echt alle rollen eigen kan maken. De drukke en jonge CEO Jules wordt gespeeld door Anne Hathaway. De chemie tussen beide topacteurs spat van het doek en brengt een geloofwaardig stuk over mensen, ondernemen, succes, relaties en ouderen. Nancy Meyers tekende voor de regie en ook het boeiende verhaal waar wederom ouderen een rol in spelen. Meyers kennen wij van veel komische doch romantische films, zoals The Holiday en de stap richting The Intern genaamd It’s complicated. Meyers (1949) weet leuk karakters uit te diepen en overtuigend bij elkaar te brengen. Zo ook in deze film The Intern met een sublieme Robert de Niro.

maxresdefault (2)

IMDB: 

She was trying to do right by everybody, the company, the family, the pressure was unbelievable. A retired 70-year-old widower, Ben (played by Robert De Niro), is bored with retired life. He applies to a be a senior intern at an online fashion retailer and gets the position. The founder of the company is Jules Ostin (Anne Hathaway), a tireless, driven, demanding, dynamic workaholic. Ben is made her intern, but this is a nominal role – she doesn’t intend to give him work and it is just window dressing. However, Ben proves to be quite useful and, more than that, a source of support and wisdom.

internoffice

Veel ervaring en volwassen advies

The Intern gaat over Ben Whittaker die als eenzaam weduwnaar weer graag aan de slag wil. Hij reageert op een advertentie waarin een senior stagiair wordt gevraagd.

Seizing an opportunity to get back in the game, he becomes a senior intern at an online fashion site, founded and run by Jules Ostin.

Het moderne (online) kledingbedrijf neemt Ben aan als stagenemer, maar weet nog geen raad met de ervaren man uit de oude economie. Hij begint met kleine klussen en begint geleidelijk de vluchtige en chaotische CEO bij te staan in haar dagelijks werk. Hij wordt de chauffeur, assistent en weet met zijn ervaring balans te brengen in haar mix van ondernemen, beslissingen nemen en een gezin. De casting is subliem, de dialogen zijn fris en komisch en het scenario doet je nadenken over normen, waarden, hard werken, ondernemen en een sociaal leven.

De boodschappen

De regisseur wil duidelijk wat statements maken. Ben je ondernemer – of heb je een relatie met een ondernemer – dan zul je veel herkennen.  De film brengt duidelijke sentimenten naar voren, zonder overdreven sentimenteel te worden. Het sterke acteerwerk – en de dialogen – houdt veel ‘platte’ passages overeind. Dat de ervaring van ouderen van waarde zijn voor jonge bedrijven, maakt de film goed duidelijk. Rode draad is het vinden van de juiste balans tussen een druk leven leven, succes hebben, de eigen gezondheid en het runnen van een gezin. Het lijkt ons modern dilemma. In het komische, aannemelijk en inzichtelijk overbrengen van deze boodschap is The Intern meer dan geslaagd.

 

Video & foto

3 video 2 foto

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.