FilmRecensiesTV review:

The Marksman is een echte Liam Neeson actie waarbij er bij het opjagen en vermoorden van ‘onschuldigen’ een wraakactie op touw wordt gezet. Het is bijna een mix tussen een familiefilm drama en crime-thriler. Amerikaan Robert Lorenz doet met deze film zijn eerste productie zelf regisseren en Lorenz kennen wij van het OSCAR genomineerde Mystic River:

Lorenz was born in Chicago and has lived in Los Angeles since 1989. As a producer he has been nominated three times for Best Picture: Mystic River in 2003, Letters From Iwo Jima in 2006 and American Sniper in 2014. In 2012 he made his directorial debut with Trouble with the Curve. He has been a member of the Directors Guild of America since 1993

IMDB zegt over deze Amazon productie in het kort:

A rancher on the Arizona border becomes the unlikely defender of a young Mexican boy desperately fleeing the cartel assassins who’ve pursued him into the U.S.

Marksman trailer met Liam Neeson op MoviePulp

Actieve rancher

Het verhaal draait om een jong Mexicaans gezin dat door het Mexicaans kartel wordt opgejaagd als hun oom het kartel heeft bestolen. Net bij de grens – en als weduwnaar Jim (Neeson) zijn ronde doet – weet het gezin door de hek van de grensbewaking te klimmen. Net na de grens wordt de moeder neergeschoten en zij geeft de kleine Miguel het adres van familie in Chigago. Moeder zal dit adres nooit halen en Jim ontfermt zich over de kleine Mexicaan die aanvankelijk Jim de schuld heeft gegeven van de dood van zijn moeder. Er onstaat een spannend kat en muis spel net over de Mexicaans grens in het Arizona gebied. Dat je daar zonder vergunning een wapen mag dragen, maakt de actiefilm overduidelijk helder.

The Marksman movie review & film summary (2021) | Roger Ebert

Het verhaal is flinterdun en staat haaks op dat wat de regisseur heeft gepresteerd als producent. Het is welzeker een gedegen Amazon original met behoordelijke regie en beeldspel en verder een productie die zich vooral op de Neeson fans richt, en die zullen dan ook niet teleurgesteld zijn. Respect voor Neeson die bij het draaien van deze film al ver in de zestig is, maar nog steeds veel fysieke actiescenes zelf lijkt uit te voeren.

Video & foto

4 video 2 foto

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.