FilmRecensiesTV review:

Marvel lijkt op zoek te zijn naar het eigenzinnig verpersoonlijken van al haar striphelden. Zo ook bij Venom uit 2018. Reggiseur Ruben Fleischer kennen wij van Zombieland, en Venom – met in de hoofdrolTom Hardy – lijkt tevens een unieke zombiefilm te zijn, voorzien wat van doodenge humor die niet altijd het juiste publiek lijkt te bereiken met actieheld Hardy.

 

IMDB zegt:

A failed reporter is bonded to an alien entity, one of many symbiotes who have invaded Earth. But the being takes a liking to Earth and decides to protect it.

Ondanks de vele negatieve reacties in de sociale media (de film zo teveel SFX hebben en een zwam Venom karakter); vinden wij op IMDB:

I don’t know what’s going on with all the negative reviews. People are really hard to please! I went to see that movie without any real expectations and I thoroughly enjoyed it.

  • Tom Hardy does a fantastic job
  • Venom is an interesting and fun character
  • The plot is fairly classic for this type of movie; nothing good or bad about it
  • The special effects are great – I loved the transformation scenes.

 

Venom is zeker geen Spider-man en zeker geen Deadpool. Toch  lijkt producent Sony – met de hulp van Marvel – een soortgelijke held neer te zetten. Business Insider zegt over Venom:

It would be true to say that the tongue and Tom Hardy are the making of Sony’s venture into the Marvel Universe.

Empire Magazine zegt:

How Tom Hardy, Michelle Williams, and Riz Ahmed read this piss-poor script and decided it would make a deserving movie is an oral history worth reading 10 years from now.

Het verhaal van Venom

Venom draait om kritisch journlalist Eddie Brock. Hij werkte voor de Daily Globe maar werd ontslagen na een aantal kritische uitingen over een vermeende ondernemer-moordenaar die op mensen dodelijke testen uitvoert.  Markant detail is dat Venom in principe een bijfiguur is van onder andere Spider-Man die de ware dader ving. Eddie gaf Spider-Man de schuld van zijn ontslag maar werd een lachertje die wraak neemt in de vorm van Venom.

Een held in de schaduw

Venom is simpelweg een figuur die duidelijk in de schaduw staat van helden als Spider-Man en de Hulk. Ook vallen de grappen als in Deadpool in Venom niet goed uit de verf. De kritiek dat de figuren in Venom wel erg platte geanimeerde poppen – anders dan boeiende striphelden – vormen, lijkt gegrond. Venom is een vermakelijke actiefilm in het gedachte(n)goed van Marvel en alle striphelden die het witte doek zien. Het verhaaltje is flinterdun maar omringd zich massaal met een bak aan SFX en actiescènes. We moeten daarom genoegen nemen met een snelle actie anders dan het introduceren van wellicht een stripheld die ons ook op het witte doek vaker zou kunnen vermaken. Venom lijkt gedoemd te zijn terug te vallen in de schaduw.. van een bekende actieheld die zich wel overduidelijk weet te bewezen in filmvorm.

Video & foto

3 video

Write a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.